سازمان ملی زمین و مسکن مکلف به واگذاری زمین برای واحدهای مسکونی به معلولان شد

سازمان ملی زمین و مسکن مکلف به واگذاری زمین برای واحدهای مسکونی به معلولان شد

5 دی 1396

مایندگان مردم در خانه ملت، سازمان ملی زمین و مسکن را مکلف به واگذاری زمین مورد نیاز واحدهای مسکونی افراد دارای معلولیت کردند.

 

نمایندگان در نشست علنی امروز  مجلس شورای اسلامی در جریان ادامه رسیدگی به لایحه حقوق افراد دارای معلولیت با اعمال برخی اصلاحات در مواد 18، 19 ، 20 ، 21 ، 22 ، 23 و 25 موافقت کردند.

 

براساس این گزارش نمایندگان با اصلاح ماده 18 با 159 رأی موافق، 19 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 235 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

 

براساس ماده 18 اصلاح شده؛ سازمان ملی زمین و مسکن مکلف است زمین مورد نیاز احداث واحدهای مسکونی افراد دارای معلولیت فاقد مسکن را با به صورت اجاره بلندمدت نود و نه ساله تأمین و برای یکبار در اختیار افراد مذکور و یا تعاونی‌ها و مؤسسات خیریه‌ مسکن‌ساز مورد تأیید سازمان، قرار دهد.

 

همچنین در ماده 19 لایحه مذکور آمده است؛ افراد دارای معلولیت از پرداخت هزینه‌های صدور پروانه ساختمانی، آماده‌سازی زمین، عوارض نوسازی و همچنین حق انشعابات آب، برق، گاز و دفع فاضلاب منطبق با الگوی مسکن مصوب معاف می‌باشند.

 

تبصره 1- استفاده از تسهیلات موضوع این ماده برای هر فرد دارای معلولیت صرفاً برای یک واحد مسکونی مجاز است.

 

تبصره 2- دولت مکلف است اعتبار مورد نیاز اجرای حکم این ماده را در لوایح بودجه سالانه پیش‌بینی کند.

 

براساس ماده 20؛ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، شهرداری‌ها و سایر سازمان‌ها و نهادهای دارنده سالنهای نمایش فیلم، مکلفند بدون أخذ هزینه، امکان نمایش آگهی(تیزر)های آموزشی مورد تأیید سازمان در خصوص حقوق افراد دارای معلولیت و چگونگی تعامل با این افراد را فراهم آورند.

 

همچنین در ماده 21 آمده است؛ سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مکلف است حداقل پنج ساعت از برنامه‌های خود را در هفته به صورت رایگان در زمان‌های مناسب به برنامه‌های سازمان و تشکلهای مردم نهاد حامی افراد دارای معلولیت به‌منظور آشنایی مردم با حقوق، توانمندی‌ها و مشکلات این افراد اختصاص دهد و نسبت به زیرنویسی فیلم‌ها و برنامه‌های شبکه‌های مختلف سیما، استفاده از رابط ناشنوایان و نیز پخش توصیف شنیداری فیلم‌ها جهت افراد نابینا اقدام نماید.

 

در ادامه نمایندگان با اصلاح ماده 22 با 141 رأی موافق، 15 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 238 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

 

براساس ماده 22 اصلاح شده؛ مراجع قضائی مکلفند چنانچه افراد دارای معلولیت، به قیم نیازمند باشند، هنگام نصب قیم، نظر مشورتی سازمان را أخذ کنند. در مواردی که فرد واجد شرایطی برای پذیرش قیمومیت وجود نداشته باشد یا این سمت را نپذیرد، دادگاه سازمان را به عنوان قیم تعیین می‌کند.

 

نمایندگان همچنین به اصلاح ماده 23 پرداختند و آن را با 164 رأی موافق، 8 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 242 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

 

براساس ماده 23 اصلاح شده؛ سازمان می تواند حسب درخواست فرد دارای معلولیت یا قیم وی (حسب مورد)، در پرونده‌هایی که حق فرد دارای معلولیت به دلیل معلولیت، مورد تعرض قرار گرفته یا چنین ادعایی مطرح است در صورتی که ادعای مزبور مورد تأیید سازمان باشد به عنوان نماینده وی، در دادگاه مربوط شرکت نماید.

 

در ادامه بررسی ماده 25 در دستور کار قرار گرفت که برای تصویب نیاز به دو سوم آرای نمایندگان داشت. نمایندگان نیز با 173 رأی موافق، 20 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 234 نماینده حاضر در صحن با این ماده موافقت کردند.

 

ماده 25- صددرصد(100%) هزینه‌ های اشخاص حقیقی و حقوقی در جهت احداث و تجهیز و توسعه و مناسب‌سازی تمامی مراکز توانبخشی، نگهداری و مراقبتی، حرفه‌ آموزی، آموزشی، کارآفرینی، رفاهی و مسکن مورد نیاز افراد دارای معلولیت با تأیید سازمان به‌عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی محسوب می‌شود.

 

منبع : برنا

نظرات

تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.

درج نظر

ثبت نظر
عضویت در خـبـرنـامـه رعــد
لطفا ایمیل و شماره موبایل را وارد کرده و
دکمـه ثـبـت عـضـویـت را کلیـک نمایید.
کلیه حقوق وبسایت متعلق به موسسه رعد است