ایجاد زمینه ورود معلولان به چرخه اشتغال اولویت سازمان بهزیستی است

26 تیر 1395

حمیدرضا اسماعیلی در حاشیه دوره آموزش منطقه ای حمایتی معلولان در کوی سوم شعبان دزفول، ایجاد شغل برای افراد دارای معلولیت را از سیاست های سازمان بهزیستی برشمرد و افزود: این دوره آموزشی در راستای آموزش شغل به افراد معلول برگزار شده است.


وی افزود: 100 مرکز به عنوان کارگاه های تولیدی حمایتی در کشور برای معلولان فعال است که خروجی آنها فراهم کردن زمینه اشتغال برای افراد معلول در کشور است.


وی اظهار کرد: در زمان حاضر بین سه هزار و 500 تا چهار هزار نفر در حال آموزش افراد معلول برای اشتغال هستند؛ ضمن آنکه افراد معلولی که توان جذب شدن را نداشته باشند در طرح اشتغال حمایتی مورد حمایت بخش خصوصی و بهزیستی قرار می گیرند.


اسماعیلی گفت: در این طرح مربیانی که در دانشکده های علمی کاربردی آموزش دیده اند، انتخاب و کارکنان مراکز غیردولتی اجرای این طرح را بر عهده دارند.


وی به مشکلات مراکز توانبخشی اشاره کرد و گفت: مانند سایر ارگان ها و مراکز، این مراکز نیز با مشکلات مالی روبرو هستند که حضور خیرین در این زمینه می توان راه گشای مشکلات آنها باشد.


معاون توانبخشی بهزیستی استان خوزستان نیز در این جلسه گفت: این دوره آموزشی با حضور استان های خوزستان، اصفهان، گیلان، تهران و سیستان و بلوچستان و همکاران بهزیستی کشور در استان خوزستان و شهر دزفول به مدت دو روز برگزار می شود.


سیدغلامعلی جعفری افزود: این دوره آموزشی در جهت اشتغال معلولان و مددجویان بهزیستی با رویکردی جامع، برای آماده سازی شغلی، تغییر نگرش، حمایت از فرد از ایجاد اشتغال و حمایت های پس از اشتغال با توجه به علایق فرد و نگاه به استعدادهای بومی و منطقه ای برگزار می شود.


وی افزود: دلیل اینکه خوزستان برای اجرای این طرح انتخاب شده، پیشگامی و توانمند بودن این استان در عرصه توانمندی حرفه ای و اشتغال معلولان است.


جعفری با اشاره به اینکه از سازمان های مردم نهاد نیز در این دوره آموزشی دعوت شده، گفت: برای آغاز، شهرهای آبادان، دزفول و اهواز در اجرای این طرح به عنوان پایلوت انتخاب شده اند و سال آینده در نظر داریم مجوز توسعه را در دیگر شهرهای استان نیز اخذ کنیم.


فریدون عبدی رئیس بهزیستی شهرستان دزفول نیز گفت: 22 تا 28 تیرماه هفته بهزیستی با شعار «ایرانی با نشاط با بهتر زیستن» است که در این خصوص دوره آموزشی اشتغال حمایتی معلولان در دزفول در حال برگزاری است.


وی افزود: این طرح برای نخستین بار در کشور اجرا شده و از مربیان، اساتید، کارشناسان و مسوولان کشوری برای این دوره دعوت شده اند تا با حضور بخش خصوصی آموزش های لازم به آنها داده شود تا شاهد ایجاد اشتغال پایدار برای معلولان باشیم.


عبدی گفت: در زمان حاضر رویکرد اشتغال از بخش دولتی به بخش خصوصی تغییر یافته است که معلولان باید برای ورود به جامعه و ایجاد اشتغال آموزش های لازم را فرا گیرند.


رئیس بهزیستی دزفول اظهار کرد: این طرح تاکنون در کشورهای اتحادیه اروپا، کانادا و آمریکا اجرا شده و به علت کاربردی و مؤثر بودن در ایران نیز اجرا و از معلولان حمایت می شود تا زمینه ایجاد اشتغال برای آنها فراهم شود ضمن؛ آنکه پس از ایجاد اشتغال و هنگام کار نیز از آنها حمایت خواهد شد تا به شغل پایدار دست یابند.


وی با اشاره به اینکه بهزیستی به موسسه های غیردولتی در ایجاد اشتغال برای معلولان یارانه پرداخت می کند تا شغل فرد تثبیت شود، گفت: تاکنون و پیش از اجرای این طرح بیش از 100 موقعیت شغلی در حوزه خدمات، کارگاه و شرکت های خصوصی برای معلولان دزفول ایجاد شده و در آخرین مورد نیز اوایل امسال هشت نفر از معلولان دزفول در یک کارگاه مشغول به کار شدند.


عبدی اظهار کرد: پنج هزار معلول خفیف تا خیلی شدید در دزفول وجود دارد که از این تعداد یکهزار و 200 نفر معلول جسمی حرکتی هستند.


دوره آموزشی منطقه ای حمایتی معلولان با حضور مسؤولان توانبخشی بهزیستی کشور و بخش خصوصی صبح سه شنبه به مدت دو روز در دزفول آغاز شد.


 


منبع : ایرنا

نظرات

تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.

درج نظر

ثبت نظر
عضویت در خـبـرنـامـه رعــد
لطفا ایمیل و شماره موبایل را وارد کرده و
دکمـه ثـبـت عـضـویـت را کلیـک نمایید.
کلیه حقوق وبسایت متعلق به موسسه رعد است