رشته های تحصیلی افراد دارای معلولیت باید کاربردی باشد

رشته های تحصیلی افراد دارای معلولیت باید کاربردی باشد

14 فروردین 1396

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: رشته های تحصیلی افراد دارای معلولیت باید کاربردی باشد و پذیرش صرف در دانشگاه ها، امتیازی برای یافتن شغل افراد دارای معلولیت محسوب نمی شود.

 

دکتر حسین نحوی نژاد : بطور مثال همه افراد می توانند بدون کنکور یا به راحتی در دانشگاه آزاد پذیرفته شوند و دانشگاه پیام نور و دانشگاه شبانه نیز پذیرش آسان دارد، بنابراین رفتن صرف به دانشگاه مهم نیست.


وی تصریح کرد: حتی اگر همه هزینه های تحصیلی افراد دارای معلولیت نیز پرداخته شود، نکته مهم خروجی از دانشگاه ها و کاربردی بودن رشته برای افراد معلول است.


وی اظهارکرد: نقش تشکل های غیردولتی در راهنمایی افراد دارای معلولیت برای انتخاب رشته تحصیلی یا آموزش های دوره ای، برجسته است؛ اکنون 700 تشکل غیردولتی فعال در حوزه افراد دارای معلولیت داریم.


معاون امور توانبخشی بهزیستی گفت: یکی از کارهای این تشکل ها، هدایت گری است تا افراد دارای معلولیت را برای تحصیل راهنمایی کنند که بطور مثال فرد دارای معلولیت جسمی و حرکتی، رشته برق بخواند یا اینکه ناشنوا در کار یدی مانند کشاورزی و نابینایان در علوم اجتماعی ورود کنند.


نحوی نژاد افزود: این درحالی است که متاسفانه افراد دارای معلولیت رشته های غیرکاربردی می خوانند، برای مثال یک فرد دارای معلولیت جسمی و حرکتی در مقطع دکترای حرفه ای(پی.اچ.دی) رشته کشاورزی دانش آموخته شده که کاربردی برای او ندارد.


وی در خصوص هزینه های آموزشی افراد دارای معلولیت نیز یادآور شد: دولت علاوه بر ارسال لایحه حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت - که در آن به آموزش رایگان تاکید شده - به مجلس شورای اسلامی، مصوبه ای به دستگاه ها ابلاغ کرده که در آن هم آموزش برای این افراد رایگان اعلام شده است.


 هم اکنون یک میلیون و 300 هزار فرد دارای معلولیت در بهزیستی، پرونده دارند که از این تعداد 35 درصد زنان و 65 درصد مردان هستند.

 

منبع : ایرنا

نظرات

تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.

درج نظر

ثبت نظر
عضویت در خـبـرنـامـه رعــد
لطفا ایمیل و شماره موبایل را وارد کرده و
دکمـه ثـبـت عـضـویـت را کلیـک نمایید.
کلیه حقوق وبسایت متعلق به موسسه رعد است