ردیابی نابینایی با استفاده از هوش مصنوعی

ردیابی نابینایی با استفاده از هوش مصنوعی

22 خرداد 1396

محققان گوگل با استفاده از هوش مصنوعی به یک الگوریتم رایانه ای آموزش داده اند تا نشانه های نابینایی را در بیماران هندی شناسایی کند.

 

 یکی از دلایل مهم کوری در سراسر جهان به دیابت مرتبط است. کوری ناشی از دیابت که «رتینوپاتی دیابتی» نامیده می شود، مربوط به زمانی است که سطح بالای قند خون به رگ های خونی قرنیه چشم آسیب می زند.

 

درهند بیش از ۶۹ میلیون بیمار مبتلا به دیابت وجود دارد. از سوی دیگر آزمایش های چشم نیز به خصوص در مناطق حومه ای این کشور به سادگی قابل انجام نیست. پزشکان متخصص باید با تحلیل تصاویر قرنیه و بررسی انواع ضایعات می توانند میزان آسیب به رگ های چشم را ارزیابی کنند.

 

درهمین راستا محققان گوگل تصمیم گرفتند با استفاده از هوش مصنوعی این مشکل را رفع کنند. این شرکت سال گذشته اعلام کرد به وسیله هوش مصنوعی به یک الگوریتم رایانه آموزش داده تا  نشانه های رتینوپاتی دیابتی را ردیابی کند. برای این کار نیز از مخزن اطلاعاتی مربوط به ۱۲۸ هزار تصویر قرنیه استفاده خواهد کرد.

 

این پروژه از آن زمان تاکنون مشغول تایید نتیجه آزمایش های خود در دو بیمارستان زنجیره ای در هند است. جالب آنکه محققان یکی از بیمارستان ها متوجه شدند عملکرد این الگوریتم تاحدی بهتر یک چشم پزشک متوسط است.

 

به تازگی نیز این شرکت مشغول اجرای مراحل اولیه طرح آزمایشی این فناوری در هند است.


منبع : مهر

نظرات

تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.

درج نظر

ثبت نظر
عضویت در خـبـرنـامـه رعــد
لطفا ایمیل و شماره موبایل را وارد کرده و
دکمـه ثـبـت عـضـویـت را کلیـک نمایید.
کلیه حقوق وبسایت متعلق به موسسه رعد است