سهم ناچیز ناشنوایان از برنامه‌های پیشگیری از ویروس کرونا

سهم ناچیز ناشنوایان از برنامه‌های پیشگیری از ویروس کرونا

10 اسفند 1398

در میان برنامه های منسجم پیشگیری از کرونا همه قشرهای مختلف جامعه دیده شدند اما در این برنامه های وزارت بهداشت، ادارات و نهادها تنها قشری که کمتر دیده شد ناشنوایان هستند.

 

طبیعی است ناشنوایان با توجه به نوع معلولیت خود از دهها برنامه آموزشی صدا و سیما در زمینه مبارزه جدی با ویروس کرونا و حتی خطرات این ویروس محروم می باشند.

 

ناشنوایان نیز سهم مهمی در این جامعه دارند باید همانند دیگر اقشار مختلف دیده شده تجهیزات لازم از قبیل ماسک، ژل ضد عفونی کننده، دستکش در اختیارشان می گرفت و با زبان اشاره راههای مقابله با این ویروس را می آموختند. 

 

شاید صدا و سیمایی که برنامه آموزش درسی از راه دور از طراحی کرده برنامه  بعدیش آموزش معلولان ناشنوا باشد. 

 

نماینده جامعه ناشنوایان بروجرد گفت: استان لرستان در زمینه شیوع معلولیت ناشنوایی و کم شنوایی رتبه چهارم کشور را به خود اختصاص داده که بخش وسیعی از این معلولیت حاصل ازدواج فامیلی و مواردی چون دلایل ژنتیکی و عوارض هنگام تولد است.

 

محسن کشتکار افزود: براساس آمار ارائه شده در ۸ مهر۹۸جمعیت ناشنوایان و کم شنوایان در این استان هفت هزار نفر بوده که سهم بروجرد از این رقم بیش از ۷۰۰ نفر  است و با وجود چنین جمعیتی ناشنوایان نه میتوانند صدای خودشان را به گوش مسئولان برسانند و نه خیلی ها قدرت ارتباط گیری بصورت زبان اشاره را با چنین قشری دارند.

 

وی اظهارداشت: نکته حائز اهمیت این است که نهادهای دولتی مانند سازمان بهزیستی بخصوص درلرستان و شهرستان بروجرد که یکی از نهادهای دولتی درارتباط با ناشنوایان است توانایی ارتباط با ناشنوایان را نداشته و این مهم باعث نارضایتی عموم ناشنوایان و کم شنوایان شده است.

 

وی بیان کرد:  از نظر آموزشی مسئولان امور حقوق بشر فدراسیون جهانی ناشنوایان نگرانی خود را در مورد وضعیت این قشر بخصوص کیفیت آموزش ناشنوایان در مدارس ایران اعلام نموده و این جای بسی تاسف دارد.

 

کشتکار اضافه کرد: اصلی ترین مشکل ارتباطی ناشنوایان با محیط و اطرافیان نبود مترجم زبان اشاره در مراکز مهم دولتی و غیر دولتی و نبود امکان دسترسی به اطلاعات و امکان اطلاع رسانی و خدمات عمومی به کمک زبان اشاره است.

 

 وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا ادامه داد: در چنین شرایطی که سازمان جهانی بهداشت در مورد ویروس کرونا بصورت متعدد هشدارها و آموزش های پیشگیری از ابتلا به آن را می دهد،متاسفانه این مهم توسط سازمانهای مرتبط،رسانه ها و صداوسیما مرکز استان باتوجه به جمعیت بالای این قشر جدی گرفته نشده و در تلویزیون که مهمترین رسانه استان و شهرستان است از هیچگونه زیر نویس یا مترجم زبان اشاره استفاده و یا حتی برنامه آموزشی لازم برای این قشر با چنین معلولیت خاص ارائه نشده است.

 

نماینده جامعه ناشنوایان بروجرد گفت: این در صورتی است که رسانه های غربی به حقوق چنین قشری احترام و شرایط آموزشی را مهیا و از مترجم زبان اشاره در اکثر برنامه های تلویزیونی استفاده میکنند.

 

کشتکار افزود: باید با دوری جستن از روشهای غلط گذشته و روی آوردن به برنامه‌ریزی های راهبردی، حرکتی جهادی و انقلابی برای این قشر در حد توان  درکنار سایر دلسوزان زمینه ساز آینده ای بهتر برای این قشر باشیم.

 

یک جامعه شناس بروجردی بیان کرد: ناشنوایان به دلیل عدم برقراری ارتباط با افراد جامعه نمی توانند از امکانات تفریحی، رسانه‌ای و فرصت‌های اقتصادی استفاده کنند.

 

 حامد پرچی اظهارداشت: ناشنوایان در برقراری ارتباط و انجام کارهای اداری خود در دستگاه های دولتی و غیردولتی با مشکل مواجه هستند که این مساله به عنوان یکی از مشکلات آنها محسوب می‌شود.

 

به گفته وی مشکل ارتباطی در زمان حاضر مهمترین مشکل این افراد است.

 

این جامعه شناس بروجردی با بیان این که ناشنوایان محدودیت ها و مشکلات زیادی در حوزه ارتباطی و شنوایی دارند، بیان کرد: این افراد نمی توانند از امکانات شهری، آموزشی، فرهنگی، هنری و رسانه ملی به خوبی استفاده کنند.  

 

پرچی تصریح کرد: ضعف در برقراری ارتباط کلامی با جامعه و نبود اشتغال با توجه به ذهنیت خلاق آنان از جمله اساسی‌ترین مشکلات ناشنوایان به شمار می رود که باید برای رفع این موارد تدابیری اندیشید.

 

منبع : ایرنا

نظرات

تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.

درج نظر

ثبت نظر
عضویت در خـبـرنـامـه رعــد
لطفا ایمیل و شماره موبایل را وارد کرده و
دکمـه ثـبـت عـضـویـت را کلیـک نمایید.
کلیه حقوق وبسایت متعلق به موسسه رعد است