برگزاری گردهمایی کارشناسان کار آفرینان موفق کشور در رعد
30 آبان 1392
به منظور شناخت راهکارهای ایجاد اشتغال پایدار و کارآفرینی در میان جامعه کارآموزان، هنرجویان و کارآموختگان توانیاب، با حمایت سازمان رفاه و خدمات مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران، گردهمایی گروهی از کارآفرینان اجتماعی در مجتمع رعد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد؛ گردهمایی کارشناسان کارآفرینی و کار آفرینان موفق کشور با حضور مشاور وزیر جهاد سازندگی، رمضان لطفی معاون توانمند سازی وکارآفرینی سازمان رفاه شهرداری تهران، صدیقه اکبری مدیرعامل مجتمع رعد و جمعی از اساتید دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران در تالار همایشهای مجتمع رعد برگزار شد.
بر پایه این گزارش در ابتدای مراسم پس از خیرمقدم مجری، دکتر مریم رسولیان عضو هیأت مدیره مجتمع رعد با بیان سابقه فعالیتهای و دلایل راهاندازی مجتمع رعد برای آموزش جانبازان در اوایل دهه شصت و آموزش توانیابان در سالهای بعد، گفت: این مجتمع در حال حاضر قریب 4 هزارکار آموز فارغ التحصل دارد که هدف اولیه آن تا حدود تحقق یافته است و در مرحله بعدی ما باید به فکر اشتغال این افراد باشیم و با توجه به رشد تحصیلات تکمیلی و توانمندتر شدن کارآموزان فارغ التحصیل شده از مرکز علمی کاربردی رعد این یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
وی افزود: افراد دارای معلولیت جسمی حرکتی علاوه بر آموزش، نیاز به برنامه هایی دارند تا حضور و ارتباطاتشان را در اجتماع با افراد دیگر را تسهیل کند. از این رو اشتغال کارآموزان یکی از دغدغه های ما در طول 30 سال گذشته بوده است. مجتمع رعد برای حل مشکل اشتغال تصمیم دارد از ظرفیت کارآفرینان اجتماعی و افراد و گروههایی که در بازار کسب و کار موفقند، استفاده نماید. اولین نشست کار آفرینان اجتماعی مجتمع رعد در تلاش است تا موضوع اشتغال را به صورت متمرکز، سازمان یافته و مدیریت شده، پیگیری کند.
در ادامه فیلم مستند " ایستادن خیلی قشنگه " از ساخته های محمد پیروزرام به نمایش درآمد . محمد پیروزرام در این فیلم، روایتگر تلاش افرادی بود که به رغم داشتن معلولیت و مشکلات جسمی فراوان با تکیه بر توانایی فردی و بهره مندی از آموزشهای فنی حرفه ای مجتمع رعد توانسته اند با غلبه بر مشکلات، زندگی مستقلی را برای خود مهیا کنند.
سپس رمضان لطفی معاون توانمندسازی وکارآفرینی سازمان رفاه شهرداری تهران که زمانی مدیریت فرهنگسرای کار را بر عهده داشت در سخنانی با اشاره به ضرورت بهره گیری از انگیزه های اجتماعی، گفت: زمانی برای کارآفرینان اقتصادی میرسد که تلاش دارند خدمت به هم نوع خودشان را مورد توجه قرار دهند، یعنی اینکه کارآفرینان اقتصادی میخواهند بخشی از مسؤولیت اجتماعی خود را در قبال جامعه انجام دهند به همین ترتیب به دنبال این هستند، مکانی را برای گروه یا افرادی خاص که امکان حضورشان در جامعه قدری مشکل است به اشکال مختلف از جمله کسب و کارهای کوچک یا تعاونی و مشاغل خانگی فراهم کنند.
وی افزود: مجتمع رعد سالها در حوزه آموزش توانیابان فعالیت میکند که کاری زیباست و زیباتر کار ما کارآفرینان اجتماعیست که برای مقوله اشتغال این عزیزان فکری بکنیم.
در این نشست مشاور وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به نقش کارآفرینی اجتماعی در ایجاد فضای سبز در کلانشهرهایی همچون تهران و باغداری شهری، توصیه هایی برای ترویج فرهنگ باغبانی شهری ارایه کرد.
همچنین دکتر عبادتی یکی از اساتید دانشگاه کارآفرینی با بررسی نقش شهرداری تهران در توسعه کارآفرینی اجتماعی، مطالبی درتأثیر این رویکرد بر اشتغال توانیابان بیان کرد.
در ادامه کارگاه آموزشی «بررسی نقش و جایگاه مسؤولیت اجتماعی» توسط علیرضا امیدوار مدیر مرکز ترویج حاکمیت و مسؤولیت شرکتی برگزار شد و نمونه های موفقی از شرکتهای تجاری و اقتصادی بین المللی در عمل نقش اجتماعی معرفی شد. سپس کارآفرینان موفق کشور با بیان دیدگاهها و تجارب فردی و اجتماعی از موفقیتهای خود در زمینه عمل مسؤولیتهای اجتماعی به ویژه در کارآفرینی حوزه افراد دارای معلولیت مطالبی ارایه کردند و زمینه های اشتغال کارآموختگان مجتمع رعد را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.