مراجعه 2410 نفر به مراکز مشاوره ژنتیک خراسان جنوبی

2 مرداد 1395

کارشناس مسئول دفتر پیشگیری از معلولیت‌های بهزیستی خراسان جنوبی از مراجعه دو هزار و 410 نفر به پنج مرکز مشاوره استان در سال گذشته خبر داد.


شهناز ظریفی در نشست تخصصی دستگاه‌های فعال حوزه ژنتیک گفت: از این تعداد، هزار و 727 نفر در خصوص ازدواج فامیلی71.6، 654نفر،27.1درصد ازدواج غیر خویشاوندی، 25.6 درصد مشاوره قبل از ازدواج و 74.4 درصد مشاوره قبل بارداری و حین بارداری و تشخیصی خدمات دریافت کردند.


 


وی افزود: در مجموع دو هزار و 619 نفر امسال از خدمات دفتر ژنتیک استان بهره‌مند شدند که از این تعداد هزار و 346 نفر یارانه ویزیت پزشک، 843 نفر کمک هزینه پرداخت آزمایش‌ها و 430 نفر کمک هزینه پاراکلینیک "سونوگرافی" برخوردار شدند.


 


کارشناس مسئول دفتر پیشگیری از معلولیت‌های بهزیستی خراسان جنوبی به اجرای طرح مشاوره قبل از ازدواج در شهرستانهای بیرجند، قاین، درمیان و سربیشه اشاره کرد و گفت: در قالب این طرح با تعداد هزار و 450 زوج مصاحبه انجام شده که از این تعداد 571 زوج دارای خطر شناسایی شدند.


 


ظریفی ادامه داد: همچنین با انجام مصاحبه با هزار و 500 دانش آموز "هزار و 133 دختر و 367 پسر" در خصوص طرح غربالگری اختلالات تعداد 222 دختر و 57 پسر دارای خطر ریسک شناسایی شدند.


 


وی بیان کرد: برنامه کشوری مشاوره ژنتیک، طرح پایلوت غربالگری اختلالات ژنتیک در افراد 25 -15سال، طرح پایلوت مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج و طرح پژوهشی شناسایی ناقلین فراژل x"عقب‌ماندگی ذهنی" از جمله طرح‌های اجرایی دفتر ژنتیک است.


 


کارشناس مسئول دفتر پیشگیری از معلولیت‌های بهزیستی خراسان جنوبی هدف کلی طرح مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج را پیشگیری از معلولیت‌های ناشی از اختلالات ژنتیک ذکر کرد و گفت: کشف به موقع ازدواج‌های پرخطر و ارائه راهکارهای مناسب و کاهش شیوع و بروز معلولیت‌های ناشی از ازدواجهای فامیلی از اهداف کاربردی این طرح است.


 


ظریفی ادامه داد: افزایش دسترسی مناسب به مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج، ترغیب افراد در معرض خطر به مراجعه برای انجام مشاوره ژنتیک و ترویج فرهنگ انجام مشاوره ژنتیک در سطح جامعه را می‌توان از دیگر اهداف اجرای این طرح دانست.


 


وی با اشاره به اجرای طرح پایلوت غربالگری اختلالات ژنتیک در افراد 25 -15سال، افزود: فرهنگ‌سازی برای کاهش ازدواج‌های فامیلی پر خطر، کاهش بروز بیماری‌های ناشی از اختلالات ژنتیک و پیشگیری از ازدواج‌های پرخطر در خانواده‌های دارای معلول جسمی و ذهنی از اهداف طرح مذکور است.


 


کارشناس مسئول دفتر پیشگیری از معلولیت‌های بهزیستی خراسان جنوبی، خواستار ارائه تسهیلات لازم به پزشکان برای شرکت در دوره‌های مشاوره ژنتیک و راه اندازی مراکز مشاوره در سایر شهرستان‌ها شد و انجام آزمایشات غربالگری حین بارداری در آزمایشگاه دولتی شد.


 



ظریفی بر حمایت بیمه‌ای آزمایشات ژنتیک برای افراد ناقل تاکید کرد و گفت: همچنین پیشنهاد می‌شود پزشکان متخصص در ارجاع موارد تشخیصی به مراکز مشاوره همراهی شوند و معرفی پزشکان متخصص داوطلب در تیم تشخیصی مشاوره معرفی شوند.


 


وی یادآورشد: در حال حاضر پنج مرکز مشاوره ژنتیک در بیرجند و یک مرکز در شهرستان طبس فعال است و از سال 86 تاکنون 18هزار و604 نفر از مراکز مشاوره ژنتیک استان بهره‌مند شده‌اند.


 


منبع : ایسنا

نظرات

تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.

درج نظر

ثبت نظر
عضویت در خـبـرنـامـه رعــد
لطفا ایمیل و شماره موبایل را وارد کرده و
دکمـه ثـبـت عـضـویـت را کلیـک نمایید.
کلیه حقوق وبسایت متعلق به موسسه رعد است