تشکلهای معلولان باید ایجادکنندهی تحولهای اجتماعی باشند
17 اردیبهشت 1395
رئیس هیاتمدیرهی کانون معلولین در نشست با مسئولان و معلولان کلاردشت: تشکلهای معلولان باید ایجادکنندهی تحولهای اجتماعی باشند
رئیس هیاتمدیرهی کانون توانا در نشست با فرماندار، مسئولان کلاردشت و جمع زیادی از معلولان این منطقه و خانوادههای آنها اظهار داشت: نهادهای اجتماعی سرچشمهی ایجاد تحولهای اجتماعی هستند و تشکلهای معلولان نیز در این زمینه نقش مهمی بر عهده دارند.
سیدمحمدموسوی تصریح کرد: سمنهای معلولان با نگاه فرهنگسازانه میتوانند راهگشای مشکلات و زمینهساز حضور اجتماعی معلولان باشند و تغییرات بزرگ اجتماعی را در این عرصه رقم بزنند.
وی عنوان کرد: نهادهای مردمی عامل حرکت هستند و با تحرک خود میتوانند سطح فکری و شعور اجتماعی را ارتقا ببخشند.
موسوی بیان داشت: معلولان مانند سایر گروههای جامعه دارای تفکر و توانمند هستند و برای شکوفا شدن نیاز به بسترسازی و همت مسئولان دارند.
مدیرعامل گروه بهداشتی فیروز همچنین تصریح کرد: تعداد زیادی از افراد دارای معلولیت صاحب توانمندی و استعداد هستند که در اثر بیتوجهی استعدادهایشان هدر میرود.
وی ادامه داد: نابینایی که میتوانست وکیل یا مدرس دانشگاه باشد در نتیجهی عدم بسترسازی و بیتوجهی به متکدی تبدیل میشود و سازمانهای مربوطه باید به جمعآوری آنها از سطح شهرها بپردازند.
موسوی اذعان داشت: کودک ناشنوا یا ویلچری و بااستعداد ما که میتوانست تحصیلات عالی داشته و جایگاههای فکری و مدیریتی را از آن خود کند در نتیجهی اهمال و عدم رسیدگی زندهزنده دفن میشود و از دست میرود.
موسس کانون معلولین عنوان کرد: ساختارهایی آموزشی جامعه به گونهای عمل نکردهاند که حتی خانوادهها نحوهی رفتار با کودکان معلول خود را بیاموزند و همچنان در نتیجهی رفتارهای نادرست، آنها را تبدیل به افرادی عصبی و پرخاشگر میکنند.
این فعال اجتماعی در حوزهی معلولان کشور با بیان اینکه ما اقتصاد مقاومتی را از ۲۰ سال قبل آغاز کردیم مطرح کرد: ما در کارآفرینی برای افراد دارای معلولیت نگاه اقتصادی و سودآوری ندارین و همواره تلاش داشتیم تا عدالت را در کانون توانا و فیروز برقرار کنیم.
موسوی ادامه داد: کارکنان فیروز در ظاهر تولیدکنندگان محصولات بهداشتی هستند اما این افراد در واقع تولیدکنندهی سازوکار اجتماعی، اراده، عزت و انگیزه هستند.
کارآفرین برتر اجتماعی ابراز کرد: خداوند معلولیت را به معلولان عطا کرده و اگر چه کارگری، شغل شریفی است اما خدا حکم کرده که این افراد کارگر نباشند بلکه بر جایگاههای تحقیقی، مدیریتی و فکری تکیه بزنند.
سیدمحمد موسوی با تاکید بر این مطلب که در نظام آفرینش معلولان کل قالی خداوند هستند اضافه کرد: اگر خداوند توان تیپزدن و رسیدگی به ظاهر را از معلولان گرفته اما افتخار اندیشیدن، فرهنگسازی و ارائهی راهکارهای اجتماعی را به آنها اهدا کرده است.
رئیس هیاتمدیرهی کانون توانا بیان کرد: ما در کانون توانا از ابتدای تاسیس، درخواست کمک بلاعوض را ممنوع اعلام کردیم چرا که اعتقاد داشتیم این رویداد عزت و کرامت انسانی معلولان را تخریب خواهد کرد.
موسوی خاطرنشان ساخت: فعالیتهای کانون توانا در سالهای گذشته توسط سازمان ملل مورد بررسی قرار گرفته و به اذعان این سازمان، کانون توانا در دنیا بینظیر است.
وی گفت: معلولیت نمیتواند بازدارندهی شخصیت اجتماعی انسانها باشد و معلولان نیز در سایه توجه و بسترسازی مسئولان میتوانند عناصر مهم و تکیهگاههای قوی جامعه باشند.
دبیر برگزاری نشستهای هماندیشی تشکلهای معلولان سراسر کشور در پایان یادآور شد: سهم زیادی از موفقیت مجموعهی کانون توانا و فیروز متعلق به مدیران من در این دو سازمان است و این افراد مدیرانی توانمند هستند که با در عرصههای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و… دردهای جامعه را شفا میدهند.
رقیه بابایی
منبع : کانون معلولین توانا