افزایش 20درصدی حقوق و مزایای مددجویان بهزیستی
26 اردیبهشت 1395
انوشیروان محسنیبندپی معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان بهزیستی کشور در نشست خبری امروز شنبه که به مناسبت برگزاری نخستین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم ویژه روشندلان جهان اسلام برگزار شد، اظهار داشت: باید توجه داشت که اقدامات انجام شده توسط این سازمان در زمینه جامعه هدف روشندلان، معلولان و غیره مفید واقع بوده وهمچنان باید توجه ویژه به آنها شود.
وی با تأکید براینکه نقطه درخشان فعالیت های سازمان امور فرهنگی بهزیستی کشور برگزاری مسابقات قرآن کریم ویژه نابیانان بوده است، تصریح کرد: با توجه به محدودیت و مشکلات افراد معلول به ویژه افرادی که از نعمت بینایی محرومند و کار تلاوت و قرائت قرآن برای آنها سخت و دشوار است براین اساس تلاشهای ویژه ای صورت گرفت تا این افراد بتوانند در این زمینه نیز فعالیت داشته باشند.
محسنی بند پی در ادامه گفت: برای این منظور اقداماتی ازقبیل تهیه قرآن با چاپ بریل، تهیه و تنظیم آیین نامه ویژه مسابقات، تعیین داورانی آموزش دیده برای مسابقات و ارائه نحوه داوری را انجام داده ایم.
وی افزود: سازمان امور فرهنگی بهزیستی کشور چهار هدف از قبیل ارتقای سطح انجام فعالیتهای قرآنی نابینایان کشور با توجه به استعداد ویژه این قشر و فراهم سازی زمینه ظهور استعدادهای آنها، آشنایی جامعه و مردم به ظرفیتها و تواناییهای این افراد، ایجاد زمینه برای تشویق سایر نابینایان و افراد جامعه برای شرکت در مسابقات قرائت و حفظ قرآن، ایجاد ارتباط بین المللی برای معلولان در جهان اسلام است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: از 17 کشور دنیا نظیر ترکیه، مصر، تونس، اردن، بنگلادش، نیجریه، مالی، یمن و همچنین ایران در این مسابقات شرکت می کنند.
محسنیبندپی در ادامه تصریح کرد: این مسابقات با توجه به یک آزمون اولیه که نتیجه خوبی را به همراه داشت معلولان و نابینایان را با نحوه مسابقات آشنا کرده و همچنین نحوه داوری هم برای این مسابقات تست شده است و در کنار سی و سومین مسابقات قرآنی که در حال برگزاری است و با توجه به هماهنگیهای صورت گرفته از طرف سازمان حج و زیارت و بهزیستی توانستیم در ستاد عالی این مسابقات را به عنوان مسابقه بینالمللی ثبت کنیم و به اهداف نابینایان کشورهای اسلامی نزدیک شویم تا بتوانیم با قوت هرچه بیشتر در سالهای دیگر زمینه فعالیت آنها را محیا کنیم.
وی با اشاره به تعداد شرکت کنندگان در این مسابقات و زمان شروع آن، افزود: مسابقات از 24 اردیبهشت 95 شروع و تا دوشنبه 27 ادامه دارد و تعداد قاریان شرکت کننده در این مسابقات 17 قاری است و نحوه انتخاب قاری در کشور ما بر اساس یک ستاد کشوری بوده است و طی انجام یک آزمون مسابقه افراد چه در داخل و چه در سایر کشورها برای شرکت در این مسابقات انتخاب شدند.
رئیس سازمان بهزیستی کل کشور در رابطه با وام اشتغال و تسهیلات ویژه معلولان گفت: در مجلس دهم و بر اساس قانون حمایت از افراد دارای معلولیت که در سال 83 عنوان شده بود، مقرر شد که نگاه ویژهای در این دولت به اشتغال و تسهیلات معلولان صورت گیرد.
محسنیبندپی در ادامه تصریح کرد: در زمینه اشتغال معلولان در سال 94 نسبت به سال 93 رشد داشتیم که حدوداً 45 هزار اشتغال فراهم شد و 32 هزار نفر از آنها افراد دارای معلولیت در ردههای مختلف بودند.
وی افزود: امسال نیز بخشی از اعتباراتمان را برای ترددپذیری و ورود این افراد در محیط های عمومی در نظر گرفتهایم و در کنار آن ستاد مناسبسازی را با تنظیم و مکلف کردن سایر سازمانها برای آماده کردن فضاها و لوازم مورد نیاز آنها تشکیل دادیم.
رئیس سازمان بهزیستی کل کشور گفت: درکنار این اقدامات شورای عالی قرآن سازمان بهزیستی با حضور نخبگان قرآنی، جلسات ویژه جامعه هدف از جمله ناشنوایان، نابینایان، زنان سرپرست خانوار تشکیل و تفاهم نامهای را با دارالقرآن منعقد کردیم.
محسنیبندپی در ادامه در رابطه با مستمری معلولان تصریح کرد: طبق مصوبه برنامه ششم مجلس شورای اسلامی قرار بر این شد که به خانوادههایی که سرپرست خانوار هستند و مددجویانی که تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستیاند 20 درصد حقوق و مزایا تعلق گیرد و به ازای اضافه شدن هر یک نفر این مبلغ 10 درصد اضافه شود.
وی در ادامه افزود: بر این اساس به این جمعبندی رسیدم که با خلق منابع پایدار افزایش مستمری را برای جامعه هدف کمیته امداد و بهزیستی تحت پوشش قرار دهم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: تمامی مددجویان تحت پوشش کمیته امداد طبق جلسهای قرار شد تا از یک منبع خدمات خود را دریافت کنند این به آن معناست که خدمات توان بخشی و بهداشتی و درمانی خود را میتوانند از هر سازمانی دریافت کنند اما مستمری خود را باید از یک سازمان بگیرند و همچنین در سال 94 کل معلولانی در سامانه تجهیز قرار گرفته بودند تحت پوشش قرار دارند.
محسنیبندپی در ادامه درباره وضعیت دانشجویان معلول تصریح کرد: پیش بینی شده که دولت تمام شهریه مددجویان معلول را به دانشگاه پرداخت کند و از خود معلول چیزی دریافت نشود ولی این قانون هنوز مصوب نشده و به طور کامل اجرایی نمی شود و فقط تفاهم نامهای را با دانشگاه آزاد داریم که بر این اساس سازمان بهزیستی قرار است شهریهها را پرداخت کند.
وی در رابطه با جمع آوری معتادان و نحوه برخورد بهزیستی با آسیبهای اجتماعی، گفت: سازمان بهزیستی بیشترین نقش را در نگهداری و صدور مجوز مراکز کاهش آسیب های اجتماعی عهدهدار است به طوری که در بین یک میلیون و 500 معتاد، 750 نفر تحت خدمات سازمان بهزیستی قرار دارند و سازمان بهزیستی خدمات مددکاری، تخصصی، روان شناسی و مشاوره را برای این افراد بر عهده دارد و تعامل خوبی را با شهرداری داشته است.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان