هنرمندان و پزشکان از اما و اگرهای معلولیت گفتند

5 شهریور 1395

دکتر حمیدرضا نمازی در این نشست با نادرست خواندن واژه 'عقب مانده ' که از دهه 30 و 40 مصطلح شده است، گفت: زندگی یک مسابقه دو نیست که یک عده جلو بروند و یک عده عقب بمانند. یک کشتی هم نیست که به یک عده پرتوان و یه یک عده کم توان بگوییم.


دکتر نمازی با اشاره به جمله ای از اپیکور که می گفت 'به واسطه زرنگی هویت انسان ها بالا نمی رود بلکه به واسطه ضعف هایشان است که انسانی تر می شوند ' قضاوت کردن افراد را به بهانه تفاوت هایی که با ما دارند، کاری غیر اخلاقی دانست.


این کارشناس اخلاق پزشکی با تقسیم کردن مبحث سلامت به سلامت عقلی،روانی،جسمی،معنوی ( عزت نفس) و سلامت عاطفی گفت: ممکن است این افراد سلامت عقلی و استنتاجی در حد افراد معمولی نداشته باشند اما در حوزه های دیگر سلامت تقویت شدند و از این ویژگی شان می توان استفاده و آنها را برای حضور در جامعه هدایت کرد.


دکتر باجغلی روانپزشک با قدردانی از این فیلم که هیچ مورد اشتباهی در نشان دادن وضعیت فرد معلول و خانواده در آن دیده نمی شود.


وی به مساله وابستگی بین شخصیت مادر و عطیه که دچار معلولیت بود، اشاره کرد و گفت: ترس از مرگ، وابستگی و پنهان شدن شخصیت مادر در پشت نقاب دلسوزی و احساس عذاب وجدانی که به دخترش می داد و می خواست حق زندگی را از او بگیرد، بسیار خوب در فیلم ' آبجی' به تصویر کشیده شده است.


باجغلی درباره عاشق شدن افراد معلول اظهار داشت : آنها احساس های بسیار قوی دارند و حتی چندین برابر یک فرد عادی می توانند به فردی علاقمند شوند اما چون پختگی و مهارت ارتباطی ندارند و در ارتباط کمتری با افراد هستند، هیجاناتشان چندین برابر است.


در این نشست مرجان اشرفی زاده کارگردان فیلم آبجی از تجربیات خودش با برخورد با این وضعیت صحبت کرد و گفت:خواهر بزرگ من در نوجوانی دچار چند بیماری پی در پی شد و این اتفاق باعث شد که مغزش آسیب ببیند و دچار معلولیت ذهنی شود. او همیشه در مرز سلامتی و غیر سلامتی بود و با اینکه سالهای سال با هم زندگی می کردیم اما همیشه دغدغه من نوع برخورد جامعه با او بود. اینکه او فردا در جامعه چه حقی می تواند داشته باشد و اصلا اینکه رفتار پدر و مادر من با او درست بوده یا می توانستند کمک بیشتری برای توانمند سازی اش انجام دهند.


کارگردان فیلم ' آبجی ' بزرگترین مشکل اعضای خانواده با کسانی که دچار ناتوانی هستند را ناآگاهی از شیوه درست برخورد دانست و گفت: خود من هیچ وقت جرات نکردم از خواهرم بپرسم که او هم عاشق شده است یا نه؟


گلاب آدینه بازیگر نقش مادر 'عطیه' هم از تجربه مشترکش با کارگردان درباره داشتن خواهری که دچار معلولیت ذهنی است، گفت.


او که سالهاست در رشته بازیگری تدریس می کند با بیان اینکه خواهر او یکی از آرزوهایش بدست آوردن عشق است و آن را بارها ابراز داشته است، گفت: وقتی فیلمنامه را خواندم با خودم گفتم ای داد بیداد این داستان زندگی من هم هست.


گلاب آدینه با بیان اینکه شنیده ام در دنیا به این افراد 'the others ability ' به معنای افرادی با توانایی نوعی دیگر نام داده اند، گفت: من با سطر سطر فیلمنامه آشنا بودم و دیگر نیازی به رسیدن زبان مشترک بین من و کارگردان بر عکس فیلم های دیگر نبود و می توانم بگویم در99 درصد موارد با هم توافق داشتیم و فقط ترس من از بازی در فیلمنامه ای بود که ریشه در تک تک سلول های من ریشه دارد و می ترسیدم بسیار بیشتر از آنچه باید هیجان زده شوم.


گلاب آدینه مهمترین مشکل خواهرش را تنهایی دانست و گفت او با داشتن هفت خواهر و یک برادر و زندگی در خانواده ای که در رفاه هستند، تنها است.


معصومه قاسمی پور بازیگر نقش عطیه که مورد تشویق حاظرین در سالن قرار گرفت، درباره تجربه اش در این نقش گفت: من برای بازی دراین نقش چندین بار با خواهر خانم اشرفی زاده دیدار داشتم و گزینه های مختلفی را بررسی کردم.


قاسمی پور که در فیلم 'آبجی' تجربه هشتمین همکاری را با مرجان اشرفی زاده داشته است از هراس خود نسبت به بازی در این نقش گفت که به واسطه دلگرمی ها و اعتمادهای کارگردان و راهنمایی های گلاب آدینه توانست آن را بازی کند.


منوچهر محمدی تهیه کننده که فیلم های بسیاری را در حوزه سلامت ساخته است با بیان اینکه 'خوشحالم که سه فیلم میم مثل مادر ، فرشته ها با هم وارد می شوند و حوض نقاشی را پیش از اینکه جشنواره سلامتی باشد، ساخته ام، گفت: من فکر می کنم جامعه امروز ایران بیش از همیشه به سلامت روان احتیاج دارد و تنها در دور باطل مسابقه های سرعتی افتاده است در حالیکه جوان ها باید بدانند همه ما اول شاگردی کردیم و یک شب به جایی نرسیدیم.


منوچهر محمدی موضوع فیلم بعدی که خواهد ساخت را سیاست مدارها دانست و مرجان اشرفی زاده کارگردان این فیلم هم زمان اکران فیلم ' آبجی' را آبان ماه اعلام کرد.


در این نشست، دکتر حمید رضا نمازی روانپزشک و عضو مرکز تحقیقات تاریخ و اخلاق پزشکی ، دکتر حافظ باجغلی روانپزشک، منوچهر محمدی تهیه کننده، مرجان اشرفی زاده کارگردان، گلاب آدینه بازیگر و معصومه قاسمی پور بازیگر حضور داشتند.


نخستین جشنواره فیلم سلامت از یکم آغاز و تا پنجم شهریورماه جاری ادامه خواهد داشت


منبع : ایرنا

نظرات

تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.

درج نظر

ثبت نظر
عضویت در خـبـرنـامـه رعــد
لطفا ایمیل و شماره موبایل را وارد کرده و
دکمـه ثـبـت عـضـویـت را کلیـک نمایید.
کلیه حقوق وبسایت متعلق به موسسه رعد است