ضعف و قوت کاروان پارالمپیکی ایران در ریو
3 مهر 1395
کاروان پارالمپیکی ایران در پانزدهمین دوره بازی های پارالمپیک ریو با 110 ورزشکار در 12 رشته ورزشی شرکت کرد و با کسب 8 مدال طلا، 9 نقره و 7 برنز، پانزدهم شد تا در قیاس با پارالمپیک 2012 لندن که با 10 مدال طلا، هفت نقره، هفت برنز و کسب عنوان یازدهمی بود، عملکرد به ظاهر ضعیف تری داشته باشد. اما نکات امیدوارکننده در کاروان اعزامی ایران به ریو دیده می شود.
موفقیت ایران در سه رشته تیمی والیبال نشسته، فوتبال هفت نفره و فوتبال پنج نفره از نکات ارزشمند این دوره از رقابت ها است.
تیم والیبال نشسته کشورمان با هفت بازیکن جدید در این بازی ها حضور یافت و در دیدار فینال با غلبه بر تیم بوسنی و هرزگوین به مدال طلای این رشته رسید. تیم های فوتبال هفت نفره و پنج نفره(نابینایان و کم بینایان) نیز به ترتیب با قبول شکست مقابل اوکراین و برزیل در دیدار پایانی، نایب قهرمان پارالمپیک ریو شدند.
کاروان منا نسبت به دوره قبلی بازی های پارالمپیک در لندن با تغییر نسل همراه بود که این کار باید محتاطانه و با دقت نظر صورت می گرفت.
تیراندازان و کمانداران ایران در پارالمپیک ریو، موفق عمل کردند. کسب دو طلا توسط ساره جوانمردی در تیراندازی و دو طلا دیگر با هنرنمایی زهرا نعمتی و غلامرضا رحیمی در تیراندازی با کمان همراه با برنز ابراهیم رنجبر در این رشته، از نکات چشمگیر کاروان منا بود.
در مقابل عملکرد دو و میدانی کاران ایران در ریو از نقاط ضعف کاروان منا است. دو میدانی کاران پارالمپیکی کشورمان در 2012 لندن با کسب پنج مدال طلا، پنج مدال نقره و سه مدال برنز عملکرد خوبی داشتند. اما در پارالمپیک 2016ریو راضی کننده ظاهر نشدند و توانایی کسب سه مدال طلای دیگر را داشتند، تا در کنار تنها مدال طلای دو و میدانی که توسط محمد خالوندی کسب شد، به مدال های طلای این رشته بیافزایند. اما این اتفاق محقق نشد.
وزنه بردای هم می توانست با سه طلا به جای دو طلا به کار خود پایان دهد. اما این پیش بینی اتفاق نیفتاد تا سیامند رحمان و مجید فرزین تنها طلایه داران وزنه برداری ایران در ریو باشند. این درحالی است که وزنه بردان ایران در پارالمپیک لندن، چهار مدال طلا، یک نقره و یک برنز کسب کردند تا جایگاه عملکرد وزنه برداری ایران در ریو نسبت به لندن تنزل یابد.
در مجموع می توان این امیدواری را داشت با توجه به جوانگرایی ورزشکاران معلول، آینده بهتری در انتظار جامعه ورزش پارالمپیکی ایران باشد.
بازی های پارآسیایی 2018 اندونزی نیز فرصتی خواهد بود تا این ورزشکاران و البته نفرات جدیدتر برای بازی های پارالمپیک 2020 آماده شوند.
درگذشت بهمن گلبارنژاد نماینده دوچرخه سواری کشورمان در روزهای پایانی پارالمپیک ریو از نقاط تاثربرانگیز مسابقات بود تا کاروان ورزشی ایران عزادار شود و ورزشکاران کشورمان با خاطره ای تلخ به وطن بازگردند.
مدال های کاوران ایران در بازی های پارالمپیک 2016 ریو به این شرح است:
طلا: ساره جوانمردی (2 طلا در تیراندازی)، مجید فرزین (وزنه برداری)، محمد خالوندی (پرتاب نیزه)، غلامرضا رحیمی (تیراندازی با کمان)، سیامند رحمان (وزنه برداری)، زهرا نعمتی (تیراندازی با کمان) و تیم والیبال نشسته.
نقره: سامان پاکباز (پرتاب وزنه)، علیرضا قلعه ناصری (پرتاب دیسک)، نعمتی و رنجبر (میکس ریکرو تیمی)، سجاد محمدیان (پرتاب وزنه) و عبدالله حیدری (پرتاب نیزه)، سجاد نیک پرست (پرتاب نیزه)، حامد امیری (پرتاب وزنه)، تیم فوتبال هفت نفره و تیم فوتبال پنج نفره
برنز: پیمان نصیری (دوی 1500 متر)، ابراهیم رنجبر (تیراندازی با کمان)، علی صادق زاده (وزنه برداری)، اسدالله عظیمی (پرتاب وزنه)، جواد حردانی (پرتاب نیزه)، محسن کائیدی (پرتاب نیزه) و جاوید احسانی شکیب (پرتاب وزنه)
همچنین در پانزدهمین دوره رقابت های پارالمپیک ریو به مانند دوره گذشته با قهرمانی چین به پایان رسید. چینی ها در این رقابت ها 239 مدال کسب کردند و پس از آنها بریتانیا با 147 مدال، اکراین با 117 مدال، آمریکا با 115 مدال و استرالیا نیز با 81 مدال رتبه های دوم تا پنجم را بدست آوردند.
این رقابت ها 18 شهریور ماه با حضور چهار هزار و 350 ورزشکار از 159 کشور جهان به میزبانی شهر ریودوژانیروی برزیل به مدت 11 روز در 23 رشته ورزشی برگزار شد
منبع : ایرنا