تئاتر معلولان و صرف فعل خواستن‌ها/ به ما ترحم نکنید؛ ما را ببینید

تئاتر معلولان و صرف فعل خواستن‌ها/ به ما ترحم نکنید؛ ما را ببینید

7 اسفند 1395

در مجامع هنری، ورزشی و فرهنگی شاهد حضور خوب معلولان موفقی هستیم که ناتوانی را از معلولیت کم و فعل خواستن را صرف کردند؛ معلولان که بیش از ترحم به دیده‌شدن نیاز دارند.

 

 نساء کروندی: این روزها در حالی سیزدهمین دوره جشنواره تئاتر معلولان را در استان بوشهر به پایان رساندیم که تئاتر معلولین استان و هنرمندانش در کشور سرآمد و شناخته شده هستند.

 

همیشه در کنار اسم معلولیت، ناتوانی، انزوا و افسردگی است، اما معلولین استان بوشهر به همه نشان دادند اگر بخواهیم می‌شود، حتی اگر نقص عضو داشته باشیم.

 

نداشتن دست، پا، چشم و گوش نمی‌تواند مانع بزرگی برای عدم موفقیت باشد؛ به ما ترحم نکنید فقط ما را ببینید، ما نیاز به دلسوزی نداریم نیاز به مناسب سازی شهری و مکان های عمومی برای زندگی بهتر و راحت تر داریم.

 

در اختتامیه جشنواره تئاتر علاوه بر حضور معلولین پر تلاش و توانمند افرادی بودند که به توانمندی آنها اعتقاد داشتند، پدر، مادر، همسر، فرزند و مربی دلسوزی که در برابر عدم مناسب‌سازی‌های مختلف در جامعه مسیر همواری شدند برای رشد و موفقیت عزیز معلولشان.

 

در این مراسم مربیان مهربان‌تر از مادر در کنار برخی معلولانی بودند که خانواده‌هایشان بدون اعتقاد به توانایی آنها تنها به دلیل نداشتن‌های ظاهری، آنها را رها کرده بودند.

 

تئاتر معلولین بهانه‌ای برای خروج افراد از انزوا

با یک نقص عضو چه از ابتدای تولد و چه بر اثر حوادث، زمان می‌برد تا فرد با شیوه زندگی غیر معمول بقیه افراد جامعه عادت کنند. در این مسیر اطرافیان هستند که باید با همراهی‌های خوب به فرد نشان دهد با هر شکل و ظاهری که باشی جامعه تو را قبول دارد و نادیده نخواهد گرفت.

 

فرد با این اعتقاد به جامعه پا می‌گذارد و اگر به کرات شاهد مناسب‌نبودن مکان‌ها باشد و با مشکل روبرو شود از اعتقادش به جامعه برای قبول وضعیتش کم خواهد شد.

 

برگزاری برنامه‌های مختلف فرهنگی، ورزشی و هنری یکی از راه‌های این اهمیت دادن به معلولان و مهر اعتمادی محکم به اعتقاداتشان است.

 

جشنواره تئاتر معلولان یکی از برنامه‌های خوب هنری است که علاوه بر خروج معلولان از انزوا به بقیه افراد معلول نشان می‌دهد که اگر بخواهید می شود.

 

بروکراسی اداری فدای برنامه‌ها نشود

دبیر جشنواره تئاتر معلولان اظهار داشت: جشنواره تئاتر معلولان با اهمیت‌ترین جشنواره‌ها در کشور است چرا که علاوه بر یک رویداد هنری می‌تواند تحولی باشد بر زندگی یک فردی که نا امید از بهبود وضعیت زندگی است و از افراد جامعه دوری می‌کند.

 

شاهرخ قاسمی با بیان اینکه همه دستگاه‌های اجرایی باید در برگزاری جشنواره معلولان کمک کنند، بیان کرد: نباید بگذاریم برخی از این چنین برنامه‌ها فدای بروکراسی اداری شود.

 

وی با اشاره به اینکه برخی از فعالیت‌ها باید به‌دور از نگاه‌های سیاسی و یا اداری، دلی برگزار شود گفت: ما هنرمندان بر این اعتقاد هستیم که برخی از هنرمندان معلول نوابق هنر هستند و به یاری ما می‌توانند به بهترین‌ها تبدیل شوند.

 

دبیر اجرایی جشنواره معلولین خاطرنشان کرد: در این جشنواره شاهد صحنه‌های زیبای آشتی معلولان با زندگی بودیم که علی‌رغم مشکلات زیادی که برای اجرای این جشنواره داشتیم ما را برای ادامه راه مصمم کرد.

 

استقبال معلولان بوشهری از هنر 

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: پتانسیل‌های موجود در هنرمندان معلول استان بوشهر است که ما را راغب به برگزاری ۱۳ دوره از این جشنواره کرده است.

 

مسعود صیادی خاطر نشان کرد: امروز معلولان استان در کنار هنرمندان عادی خود را ثابت کرده‌اند و در کشور به بهترین‌ها تبدیل شدند.

 

وی با بیان اینکه مردم استان از اجرا های معلولان در این جشنواره به خوبی استقبال کردند گفت: معلولین استان خود را به عنوان یک هنرمند حرفه ای در جامعه معرفی کرده اند.

 

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان بوشهر عنوان کرد: با استقبال معلولان از هنر  برنامه داریم که بوشهر را به قطب هنری ایران در زمینه تئاتر و موسیقی تبدیل کنیم.

فضا برای معلولان مناسب‌سازی شود

 

معاون توانبخشی بهزیستی کشور  عنوان کرد: باید برای افراد معلول در جامعه با دید تبعیض مثبت نگاه کرد و فضاهای مختلف شهری، هنری، تفریحی و فرهنگی را برای آنها مناسب‌سازی کرد.

 

حسین نحوی‌نژاد به کمک نهادهای غیر دولتی برای کمک به بهتر زندگی کردن معلولان در جامعه اشاره کرد و گفت: علاوه بر نهادهای دولتی ۲۶ هزار سمن نیز در این راه با دغدغه ایجاد فضای مناسب برای معلولان فعالیت می‌کنند.

 

وی بیان کرد: متاسفانه کمتر از چیزی که باید به معلولان توجه می شود و این کم توجهی قصور بهزیستی نیست بلکه باید همه دستگاه ها در این راستا کمک کنند.

 

کار مسئولین ما در هر زمینه و هر موضوعی که  هست نباید پاس کاری باشد، وظایف دانشگاه‌ها، مراکز فرهنگی، هنری، علمی، ادارات، شهرداری ها این است که همه با یک عزم راسخ تلاش کنیم برای تبدیل‌شدن این افراد به بهترین‌ها.

 

جامعه نیاز دارد برای رشد و موفقیت انسان‌های شاداب، پر امید و دارای هدف ترقی داشته باشد و انزوا افراد معلول از هیچ نظر به نفع کشور نیست چرا که این افراد شاید نقص عضو داشته باشند اما از تخصص‌های خوبی برخوردار هستند که می‌توانند نه تنها برای خود بلکه برای کشور مفید باشند.


منبع : مهر

نظرات

تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.

درج نظر

ثبت نظر
عضویت در خـبـرنـامـه رعــد
لطفا ایمیل و شماره موبایل را وارد کرده و
دکمـه ثـبـت عـضـویـت را کلیـک نمایید.
کلیه حقوق وبسایت متعلق به موسسه رعد است