آمار کم‌شنوایان در کشور رو به افزایش است

آمار کم‌شنوایان در کشور رو به افزایش است

16 اسفند 1395

رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه سالانه آمار کم‌شنوایان در کشور رو به افزایش است، گفت: در حال حاضر 11 مرکز کاشت حلزون در کشور وجود دارد.

 

 سعید محمودیان در همایش روز شنوایی، اظهار کرد: غربالگری توسط بهزیستی در زمینه سلامت گوش از سال 85 در کشور آغاز شد و در حال حاضر این برنامه در حال اجرا است.

 

وی افزود: برنامه شنوایی توسط سازمان جهانی بهداشت به عنوان یک اپیدمی خاموش مورد تاکید قرار گرفته که طبق آخرین قطع‌نامه سازمان جهانی بهداشت ضمن ابلاغ به کشورها از رشد بالای آن ابراز نگرانی شده است. این مسئله در کشور ایران آمار بالایی را به خود اختصاص داده و بار بیماری ناشی از کم‌شنوایی در میان بیماری‌هایی از جمله دیابت و بیماری‌های تنفسی رتبه بالایی را به خود اختصاص داده است.

 

محمودیان گفت: در حال حاضر سلامت گوش و شنوایی وارد نظام سلامت کشور شده و ابلاغیه آن به تمام دانشگاه‌ها انجام شده و در این زمینه نیازمند کار بیشتری هستیم. در حال حاضر یک میلیارد و 200 هزار نفر از افراد در جهان در معرض خطر ناشنوایی قرار دارند و پنج میلیون نفر در جهان دچار کم شنوایی عمیق هستند که آلودگی صوتی منشاء این بیماری است.

 

محمودیان با اشاره به پایین آمدن سن تشخیص این بیماری، ادامه داد: نوزادان مبتلا به این بیماری در سن یک ماهگی شناسایی می‌شوند و در سن سه ماهگی بیماری آن‌ها تشخیص داده می‌شود و زیر شش ماهگی درمان می‌شوند. البته در این زمینه باید مداخلات بیشتری انجام شود. در حال حاضر در کشور به ازای سه تا پنج مورد در هر 1000 تولد، نوزاد کم‌شنوا متولد می‌شود و مسائل ژنتیکی، تصادفات، استفاده از هندزفری، استفاده از داروها و صدای زیاد از دلایل کم‌شنوایی محسوب می‌شوند.

 

وی گفت: متاسفانه این آمار در شش استان کشور بیش از سه برابر  میانگین جهانی است و چهارمحال و بختیاری با وجود ازدواج‌های فامیلی و مسئله ژنتیک یکی از این استان‌ها است. ارتقاء مراکز توانبخشی، تجهیز سمعک و کاشت حلزون از کارهای انجام شده این اداره است و در حال حاضر 11 مرکز کاشت حلزون در کشور وجود دارد.

 

محمودیان با اشاره به بالا بودن هزینه‌های پروتز برای نوزادان کم‌شنوا، تصریح کرد: تمامی نوزادان مشکل‌دار که در غربالگری مشخص می‌شوند باید قبل از یک سالگی درمان و بعد از عمل، توانبخشی‌های لازم به سرعت انجام شود. با توجه به هزینه‌های بالای کاشت حلزون، سازمان بهزیستی یارانه‌هایی را برای افراد در نظر گرفته که بتوانند از خدمات ارائه شده استفاده کنند.

 

محمودیان گفت: لازم است رشته‌ها و گرایش‌های مختلفی در این زمینه برای دانشگاهیان در مقاطع بالا در نظر گرفته شود و  باید پزشکان متخصص گوش و حلق و بینی، اطفال، زنان، اورولوژیست‌ها، پزشکان عمومی و کارشناسان شنوایی سنجی به طور استاندارد اقدامات مناسب در این زمینه را فرا گیرند.

 

محمودیان با اشاره به اینکه پایین آوردن هزینه مربوط به تجهیزات به تنهایی توسط وزارتخانه امکان‌پذیر نیست، تصریح کرد: باید با برنامه‌ریزی موثر و عزمی قوی علاوه بر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بسیاری از سازمان‌ها درگیر این مسئله شوند تا خدمات به خوبی به تمامی افراد ارائه شود.

 

وی با اشاره به اینکه سالانه آمار کم‌شنوایان در کشور رو به افزایش است، خاطرنشان کرد: به منظور کاهش تعداد کم شنوایان در کشور این وزارتخانه در حال برنامه‌ریزی است.
 

افزایش معلولیت مانع توسعه‌یافتگی جامعه است
 

در ادامه عبدالمجید فدایی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: امروزه در جامعه معلولیت و فقر جزو مشکلات بنیادین محسوب می‌شوند که افزایش آن‌ها مانع توسعه‌یافتگی و پیشرفت جامعه خواهد شد. شنوایی پایه اساسی یادگیری محسوب می‌شود و کم شنوایی یکی از معضلات بهداشتی در کشور و استان است.

 

فدایی گفت: کم شنوایی هزینه‌های سنگینی را به جامعه و خانواده تحمیل می‌کند و هزینه لازم برای کاشت حلزون 40 میلیون تومان است .

 

وی با اشاره به اینکه این بیماری قابل پیشگیری است، تصریح کرد: اختصاص منابع مشخص برای کنترل و پیشگیری این بیماری، افزایش سواد سلامت شنوایی و گوش در جامعه  و ایجاد حداقل دو مرکز منتخب و معین در سطح شهرستان‌های استان از اقداماتی است که باید انجام شوند. امروزه در جامعه معلولیت و فقر جزء مشکلات بنیادین محسوب می‌شوند که افزایش آن‌ها مانع توسعه‌یافتگی و پیشرفت جامعه خواهند شد.

 

فدایی ادامه داد: متاسفانه به دلیل ازدواج‌های فامیلی در بسیاری از شهرستان‌ها و بیماری‌های ارثی این آمار در چهارمحال و بختیاری بالا بوده که نیازمند کار بیشتری از سوی بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی است. عفونت گوش، زردی دوران نوزادی، مصرف داروها توسط مادران باردار، سرو صدای شدید و وزن کم نوزاد از عوامل ناشنوایی کودکان محسوب می‌شود.

 

وی آموزش مادران باردار در دوران بارداری، آموزش و راهنمایی مادران به منظور غربالگری ناشنوایی و کم شنوایی نوزاد، شناسایی و برطرف شدن مشکلات کاشت حلزون و انجام آزمایشات را جزو کارهای مربوط به غربالگری دانست

منبع : ایسنا

نظرات

تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.

درج نظر

ثبت نظر
عضویت در خـبـرنـامـه رعــد
لطفا ایمیل و شماره موبایل را وارد کرده و
دکمـه ثـبـت عـضـویـت را کلیـک نمایید.
کلیه حقوق وبسایت متعلق به موسسه رعد است