نخستین گردهمایی اعضای ارکستر «لگاتو» با حمایت اداره کل بهزیستی گلستان شامگاه دوشنبه آغاز شد و به مدت چهار روز در اردوگاه توسکستان اداره بهزیستی استان گلستان با هدف گروه نوازی و کارگاههای آموزش ادامه مییابد.
مدیرکل بهزیستی گلستان در این گردهمایی اظهار کرد: طی سالهای اخیر شاهد برچیده شدن مراکز نگهداری شبانهروزی معلولان در کشور بودیم و در حال حاضر از این مراکز تنها برای نگهداری معلولان ایزوله استفاده میشود و مابقی معلولان ما از خدمات بهزیستی استفاده میکنند و در خانوادهها نگهداری میشوند.
ابراهیم غفاری بابیان اینکه امروز به سمت یکپارچهسازی حرکت میکنیم، افزود: با بهکارگیری از افراد متخصص درصدد این هستیم که بتوانیم از همه امکانات جامعه برای معلولان استفاده کنیم.
مدیرکل بهزیستی گلستان اظهار کرد: تفاوت یک فرد عادی با یک فرد عقبمانده ذهنی در این است که افراد عقبمانده ذهنی نیاز به تکراری بیشتری برای یادگیری دارند.
غفاری بابیان اینکه خدمت به معلولان و شکوفایی استعدادها نیاز به عشق و علاقه دارد، افزود: امروز بر اساس این عشق و علاقه در مرکز بهکوش توسط خانم گیلاسیان شاهد شکوفایی استعدادهای معلولان ذهنی هستیم و امیدواریم نگاه محدودیت به معلولان از جامعه حذفشده تا افراد معلول هم مانند سایر افراد از امکانات جامعه بهرهمند شوند.
وی با اشاره بهافتخار آفرینی معلولان گلستانی گفت: تاکنون معلولان تحت پوشش بهزیستی استان گلستان در پنج جشنواره تئاتر معلولان منطقهای و یک جشنواره تئاتر معلولان کشوری شرکت کردهاند و مقامهایی همکسب کردهاند.
غفاری افزود: امروز با تلاش مرکز بهکوش نخستین ارکستر ملی ویژه معلولان ایران بانام «لگاتو» متشکل از معلولان کشور تشکیل و به ثبت رسیده است.
مدیرکل بهزیستی گلستان اظهار کرد: در این ارکستر ملی افرادی از استانهای فارس، مازندران، تهران، گیلان، گلستان و خراسان رضوی حضور دارند و در حال حاضر این ارکستر ۱۸ عضو دارد.
وی گفت: تقریباً یک سال از مقدمات تشکیل این ارکستر ملی میگذرد و امروز از نخستین اجرای آن رونمایی میشود.
غفاری از ثبت ملی این گروه ارکستر خبر داد و گفت: با توجه به اینکه تلاش میکنیم با استفاده از این کودکان توانمند، زنجیرهای در کشور تشکیل دهیم نام آن را لگاتو نهادیم.
هنر درمانی، یکی ازوظایف نگه داری معلولان ذهنی
مدیرکل بهزیستی گلستان گفت: این ارکستر تلاش میکند در هر فصل پنجتا ۶ موسیقی اجرا کند و امیدواریم تا پایان سال تعداد این اجراها به ۲۰ مورد برسد.
غفاری بابیان اینکه امروز یک هزار و ۲۰۰ نفر از معلولان استان تحت پوشش ۲۰ مرکز توانبخشی روزانه ذهنی و مرکز توانبخشی اوتیسم در گلستان قرار دارند، اظهار کرد: یکی از وظایف این مراکز ایجاد واحد هنر درمانی است.
وی افزود: خانم گیلاسیان مسئول فنی و صاحبامتیاز مرکز حرفهآموزی و کارگاه حمایتشده معلولان ذهنی پسر بالای ۱۵ سال بهکوش گرگان مسئولیت این گروه لگاتو را برعهدهگرفته است.
معلولان ذهنی نیازمند کشف توانایی نهفته خود هستند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان هم در این مراسم اظهار کرد: به جای ترحم به افرادی با توانایی ذهنی کم باید استعدادهای نهفته در آنها را کشف کنیم و این استعداد را در راستای شکوفایی این کودکان بهکارگیریم.
حجت الاسلام علی اصغر فضیلت بابیان اینکه در هیچ انسانی همه مزیتها یکجا جمع نمیشود، افزود: به مکررات دیدیم که روشندلانی از قدرت شنوایی بالایی برخوردار بودند و یا افراد معلولی با بهکارگیری از تواناییهای خود بر معلولیت فائق آمدند.
حجتالاسلام فضیلت گفت: توانمندی برخی افراد موجب دردسرشان شده و هزینههای زیادی در جامعه صرف جرم و جنایتی میشود که بر اساس توانمندی به وجود آمده است.
وی تصریح کرد: یکی از شاخصههای خوشبختی این است که افراد توانمند از توانمندی دیگر افراد در راستای سعادت و پیشرفت در زندگی بهره ببرند.
فضیلت بابیان اینکه افراد در جامعه به سه دسته پرتوان، با توان متوسط و کمتوانان تقسیم میشوند، افزود: این سه بخش مکمل یکدیگر هستند و نمیتوان بخشی را جدا از دیگری در نظر گرفت اما اقتضای زندگی بشری بهگونهای است که کمتوان و پرتوان نیازمند به یکدیگر هستند.
منبع : مهر