نگذاشت معلولیت برایش محدودیت بسازد
11 تیر 1396
هیچگاه معلولیت را محدودیت ندانست و با تمام مشکلات و سختیهای پیش رو توانست برای استان هرمزگان و کشورمان افتخارآفرینی کند و پرچم جمهوری اسلامی را در میدانهای بینالمللی به اهتزاز درآورد. با وجود اینکه شور و حال خاصی در چشمانش موج میزند، ولی نگاهش حرفهای زیادی برای گفتن داشت...
معلولیت واژهای است که بیشتر در ذهن ما به معنای یک ناتوانی معنی میشود و میتواند مشکلاتی را برای فرد معلول ایجاد کند، اما معلولان سرتاسر دنیا، بارها این را به اثبات رساندهاند که معلولیت، محدودیت نیست.
هرگاه سخن از معلولان به میان میآید، بیشتر افراد جامعه، آنها را میستایند و قبول دارند که این قشر از جامعه نیز تواناییهای بسیاری برای عرضه دارند. این عزیزان باوجود مشکلات فراوان، اراده مستحکمی دارند که توانستهاند تا این برهه از زندگی را با موفقیت پشت سر بگذارند.
این روزها همه مردم به خودشان حق میدهند که خسته و ناامید باشند، از زندگی ناراضی باشند. در همین روزها میتوان آدمهایی را پیدا کرد که نگاهشان به زندگی با دیگران فرق میکند؛ آدمهایی که نهتنها مشکلات و سختیهای معمولی، حتی اتفاقها و حوادث خیلی بد هم نمیتواند مانع پیشرفتشان شود."مهدی ماندگاری" یکی از این افراد است.
مهدی ورزشکار 19 ساله بندرعباس که از بدو تولد دچار معلولیت جسمی و حرکتی مادرزادی بوده، با شرکت در مسابقات آسیایی بسکتبال با ویلچر تایلند، موفق به کسب مقام قهرمانی و جواز حضور در مسابقات جهانی کانادا را به دست آورد.
این جوان قهرمان، ورزش خود را از سال 92 بهصورت حرفهای شروع کرد و از سال 95 با پیگیری جدی و حرفهای توانست برای اولین بار در مسابقات آسیایی شرکت کند و به مقام اول دست یابد و در مسابقات جهانی به رتبه هشتمی نیا نائل آید.
با رفتن به خانه این ورزشکار پرافتخار هرمزگانی که به همراه پدر و مادرش و برادر و خواهرش به نامها میلاد 26 ساله و مهدیه 15 ساله در محله دو هزار(آبنما) زندگی میکند، بهپای درد و دلهایش و داغ دل مادرش از بیتوجهی مسئولان استان هرمزگان نشست که شما را به خواندن آن دعوت میکنیم:
هیچوقت مشکلات باعث نشد از تلاشم دست بکشم
وی با بیان اینکه مادرزادی و از ابتدای تولد با معلولیت روبهرو شده است، تصریح کرد: خیلی سخت بود در ابتدا که با معلولیتم کنار بیایم اما از وقتیکه وارد مدرسه شدم بهتدریج این سختیها کاسته شده گرچه در این مسیر هم خودم و هم دوستانم سختیهای بسیاری را تحمل کردیم.
ماندگاری با اشاره به اینکه در حال حاضر دارای مدرک دیپلم در رشته برق صنعتی است، خاطرنشان کرد: در مقطع راهنمایی بودم که با فردی به نام ابوذر سالاری در انجمن ضایعات نخاعی استان آشنا شدم و پسازآن به مسیر بسکتبال هدایت شدم که مدتی در تمرینات تیم بسکتبال با ویلچر استان هرمزگان شرکت کردم اما به دلیل مشکلات فراوان بهویژه ایاب و ذهاب قید ادامه تمرینات را زدم.
وی با بیان اینکه با حمایتهای آقای نمدچی توانستم بار دیگر و پس از سالها وارد بسکتبال شوم، خاطرنشان کرد: از سال 92 با حمایتهای آقای کامجو بار دیگر ورزش بسکتبال با ویلچر را ادامه دادم و فکر نمیکردم بتوانم به موفقیتی دست پیدا کنم.
ماندگاری با اشاره به اینکه در این مدت سختیهای فراوانی کشیدم از نیمکتنشینی تا بازی نکردن که همگی باعث افزایش تجربهام شد، اضافه کرد: در این مدت پدرم هرروز باوجود مشکلات فراوان حتی از خواب و خوراک خود میزد و مرا به سالن میآورد و هیچگاه این زحماتش را فراموش نمیکنم.
این ملیپوش تیم ملی جوانان بسکتبال با ویلچر کشورمان با بیان اینکه همواره در طول این مدت با مشکل مالی مواجه بودیم، عنوان کرد: هیچوقت مشکلات باعث نشد از تلاشم دست بکشم و در این مسیر خشته شوم و خوشبختانه توانستم پلههای رشد را یکی پس از دیگری طی کنم.
وی با اشاره به اینکه برای نخستین بار در مسابقات استعدادیابی جشنواره رضوی در مشهد حضور یافتم و در همانجا توسط استعدادیابهای تیم ملی زیر 23 سال شناسایی و توسط آقای کامجو معرفی شدم، افزود: پسازآن بهصورت انفرادی پس از تمرینات گروهی تمرین میکردم تا بتوانم در تیم ملی عضو شوم و پیراهن مقدس جمهوری اسلامی ایران را بر تن کنم.
ماندگاری با بیان اینکه در سال 95 برای نخستین بار در اردوی کرج حاضر شدم که با توجه به کلاسبندیها و تجربه نخستم بسیار شرایط سختی را تحمل کردم، ادامه داد: در آذرماه 95 که لیست نهایی تیم ملی جهت شرکت در مسابقات آسیایی اعلام شد و نامم را در بین افراد دعوتشده دیدم بسیار خوشحال شدم.
وی با اشاره به اینکه با همکاری هیئت جانبازان و معلولین توانستم در مسابقات آسیایی تایلند حاضر شوم، اضافه کرد: در این مسابقات در تمامی مسابات به میدان رفتم و رضایت مربیانم را کسب کردم و سرانجام توانستیم مدال طلای این مسابقات را به دست آوریم.
این ملیپوش تیم ملی جوانان بسکتبال با ویلچر کشورمان که شانس حضور در مسابقات جهانی و کسب مقام هشتمی در کانادا را به دست آورد، گفت: پس از موفقیت در مسابقات آسیایی و بازگشت از مسابقات جهانی هیچ مسئولی جز هیئت جانبازان و معلولین حتی تلفنی هم تبریک نگفتند و در بازگشت به بندرعباس حتی در فرودگاه هم کسی جز آقای کامجو حاضر نشد.
ماندگاری با بیان اینکه انتظاری از مسئولین استان ندارم زیرا انگار برای کسی فرق نمیکند بنده عضو تیم لمی باشم یا خیر و موفقیتی به نام هرمزگان کسب کنم یا خیر، افزود: حریفانمان در مسابقات جهانی از ویلچرهای روز و سطح بدنی بالاتری برخوردار بودند و همین علل سبب شد نتوانیم به مقامی بهتر از هشتمی دستیابیم گرچه در آینده بهطور حتم میتوانیم در رتبههای بالاتر جهانی قرار بگیریم.
وی که در حال حاضر منبع درآمدی ندارد و از لحاظ مالی در شرایط سختی به سر میبرد، خاطرنشان کرد: در بین جامعه جانبازان و معلولین استان هرمزگان افراد زیادی به ورزش علاقهمند هستند تا بتوانند از شرایط روحی خوب و مناسبی برخوردار شوند اما متأسفانه کمبود حمایتها، مشکلات فراوان و عدم رسیدگی باعث شده تا جامعه معلولین و جانبازان بهنوعی منزوی شوند، درحالیکه استعدادهای فراوانی در این جامعه در هرمزگان وجود دارد.
امیدوارم مسئولان بهجای وعده دادن کمی به فکر برطرف کردن مشکلات باشند
مادر ملیپوش تیم ملی جوانان بسکتبال با ویلچر کشورمان گفت: از کودکی مهدی در خانه فعال و تحرک داشت و بستگان همگی از پیش فعال بودن مهدی سخن میگفتند.
طاهره امانی با بیان اینکه هیچگاه فکر نمیکردیم روزی مهدی در تیم ملی بسکتبال با ویلچر حاضر شود، تصریح کرد: روحیه امروز مهدی بسیار ما را به آینده امیدوار کرده است و این نشاندهنده اهمیت ترویج ورزش در بین معلولین است.
وی با انتقاد از عدم رسیدگی مسئولان استان هرمزگان در توجه به قهرمانانشان، اضافه کرد: کسی از مسئولان استان و شهر بندرعباس پس از موفقیت مهدی در مسابقات آسیایی و حضور در مسابقات جهانی حتی بهصورت تلفنی تبریک نگفتند و درحالیکه در فرودگاه بندرعباس در انتظار حضور یک مسئول بودیم بهجز آقای کامجو، کسی دیگر نیامد و شاهد ناراحتی پسرم بودم.
امانی در پایان با اشاره به اینکه مشکلات مالی باعث شده تا شرایط سختی را تجربه کنیم، اضافه کرد: وضعیت سراشیبی ورودی منزل و همچنین عدم امکانات لازم برای تجهیز سرویس بهداشتی سبب شده تا مهدی برای رفتوآمد مجبور به کشیدن پاهایش شود که این موضوع زخم بسیار جسمی به پاهایش وارد کرده است و امیدوارم مسئولان بهجای وعده دادن کمی به فکر برطرف کردن مشکلات و رسیدگی به قهرمانانی داشته باشند که در سایه مشکلات فراوان برای استان و کشور افتخارآفرینی میکنند.
با هر سختی هزینههای پسرم را برای رشد و حضور در تیم ملی تأمین میکنم
پدر ملیپوش تیم ملی جوانان بسکتبال با ویلچر کشورمان گفت: اعتماد مربیان و اعتمادبهنفس و پشتکار فرزندم سبب موفقیتش در رشته بسکتبال با ویلچر شد.
زرغام ماندگاری با اشاره به اینکه از کودکی فکر نمیکردیم مهدی بتواند در مسیر قهرمانی و حضور در مسابقات جهانی گام بردارد، تصریح کرد: رفتهرفته و آشنایی با دوستانی که وی را در مسیر ورزش قراردادند، سبب شد شاهد انگیزه و علاقه فرزندم به حضور در ورزش و رشته بسکتبال با ویلچر باشم.
وی با بیان اینکه هدف روز نخستمان از ورود فرزندم به ورزش تنها روحیه دادن بود، خاطرنشان کرد: با اعتماد آقای کامجو و تلاش مهدی، شاهد رشد روزانه وی بودیم که همین امر درب تیم ملی را به رویش باز کرد.
پدر ملیپوش تیم ملی جوانان بسکتبال با ویلچر کشورمان با گلایه از عدم رسیدگی مسئولان به قهرمانان ورزشی، افزود: خوشبختانه مسئولان اداره کل ورزش و جوانان قول فراهم کردن شغل برای فرزندم را دادهاند که در مسیر کامل کردن پرونده مهدی هستم و امیدوارم این امر محقق شود تا بخشی از مشکلات مالی فرزندم برطرف شود.
وی که به کرایه کشی برای تأمین مالی خانوادهاش مشغول است، در پایان اضافه کرد: با هر سختی شده است هزینههای پسرم برای رشد و حضور در تیم ملی تأمین میکنم اما امیدوارم مسئولان هم به این موفقیتها گوشه چشمی داشته باشند.
نگذاشتم غرور سبب بازماندنش از موفقیت شود
دبیر هیئت جانبازان و معلولین استان هرمزگان گفت: بعید میدانم تا زمان انتشار این خبر کسی از موفقیت و حضور فرزانه حیدری ورزشکار هرمزگانی به همراه تیم ملی والیبال نشسته در مسابقات جهانی خبر داشته باشد و این نشاندهنده ضعف در استان هرمزگان است.
حسن کامجو با اشاره به اینکه ورزش کردن برای معلولین امری ضروری است، تصریح کرد: افراد معلول به دلیل شرایط جسمی که دارند باید به ورزش و محیط نشاط و شادابی روی بیاورند تا از انزوا خارج شوند.
وی با بیان اینکه در مدت اخیر با همکاری بهزیستی علیرغم مشکلات مالی هیئت، توانستهایم معلولین زیادی را جذب کنیم و از این طریق خانوادهها را خوشحال کنیم، اضافه کرد: اگر امکانات برای رشد رشتههای ورزشی جانبازان و معلولین فراهم شود، هرمزگان دارای استعدادهای درخشانی است که تنها به اندکی توجه نیاز دارند که میتواند سبب مطرحشدن نام استان و کشور در میدانها بینالمللی شوند.
کامجو با اشاره به اینکه از روز نخستی که مهدی ماندگاری به سالن ورزشی آمد به دلیل فیزیک، سن و روحیهای که داشت امید به موفقیتش را در چهرهاش دیدم، اضافه کرد: با اصرار و خواهش موافقت خانوادهاش را برای آوردن مهدی به سالن بسکتبال گرفتم و امروز میبینیم علیرغم سختیها این فرزند بروند هرمزگان راهی تیم ملی شده است.
دبیر هیئت جانبازان و معلولین استان هرمزگان با بیان اینکه در طول این سالها روزبهروز شاهد اوج مهدی در تمرینات بودم، اضافه کرد: با شیوههای مختلف نگذاشتم مهدی در طول مسیر مغرور شود و بارها حتی اقداماتم سبب ناراحتی مهدی شد اما نگذاشتم غرور سبب بازماندنش از موفقیت شود و امروز شاهد هستیم بهواسطه کلاسبندی خاص بسکتبال و جوانی این ورزشکار، تا سالهای سال میتواند پیراهن تیم لمی را به تن کند.
کامجو با انتقاد از عدم دید مثبت مسئولان استان بهویژه فرهنگی و ورزشی نسبت به رسیدگی و توجه به ورزش جانبازان و معلولین، خاطرنشان کرد: بعید میدانم تا زمان انتشار این خبر کسی از موفقیت و حضور فرزانه حیدری ورزشکار هرمزگانی به همراه تیم ملی والیبال نشسته در مسابقات جهانی خبر داشته باشد و این نشاندهنده ضعف در استان هرمزگان است.
وی با تقدیر از حمایتهای مرادی، رئیس هیئت جانبازان و معلولین استان که توانسته در طول دوران ریاستش بهوسیله خیرین و شخصی چرخ این هیئت را بچرخاند، اضافه کرد: امکانات سالن اختصاصی هیئت جانبازان و معلولین را از صفر به صد رساندیم و اکنون با هزینههای خود هیئت توانستهایم خوابگاه و سالن بدنسازی مناسبی را تجهیز و راهاندازی کنیم.
کامجو با بیان اینکه ماندگاری چه در زمان دعوت به تیم ملی جوانان و چه در زمان برگشت با طلای آسیا مورد بیمهری مسئولان ورزش و جوانان هرمزگان قرار گرفت، تصریح کرد: مسئولان استان حتی از یک شاخه گل و یک بنر برای تبریک به این قهرمان خودداری کردند و حتی به خود این زحمت را ندادند با حضور در منزل وی اندک تجلیلی از این افتخارآفرینی انجام دهند و در سکوت به سر میبرند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه علیرغم مراجعات متوالی هم هیچ دستگاهی در این خصوص اقدامی نکرد، اضافه کرد: پسازاین ماجرا اسامی تیم ملی جوانان ایران جهت اعزام به مسابقات جهانی کانادا اعلام شد که خوشبختانه بازهم نام مهدی ماندگاری در فهرست دعوتشدگان قرار داشت.
کامجو ادامه داد: از همان زمان اعلام شد برای اخذ ویزا بازیکنان باید مبلغ 30 میلیون تومان بهعنوان ضمانتنامه بانکی ارائه شود تا بازیکنان بتوانند به این مسابقات اعزام شوند که از همان زمان بهتمامی دستگاههای ذیربط از جمله ورزش و جوانان مراجعه کردم اما هیچ اقدامی صورت نگرفت.
وی با اشاره به اینکه در این بین تنها اداره کل بهزیستی هرمزگان همکاری داشت که به دلیل برخی مسائل اداری در این خصوص نتیجهای نیافتیم، خاطرنشان کرد: چون دیگر زمانی به اعزام باقی نمانده بود این استعداد هرمزگانی باید خود را به تمرینات تیم ملی در تهران میرساند، بنده خود بهناچار با کمک برخی اطرافیانم این مبلغ را تهیه و به بانک تحویل دادیم تا ضمانتنامه بانکی این بازیکن هرمزگانی صادر و وی بدون مشکل تیم ملی را همراهی کند.
دبیر هیئت جانبازان و معلولین استان هرمزگان با بیان اینکه در استانی مانند هرمزگان با این میزان درآمد و دروازه اقتصادی کشور بودن، جای تأسف داشت یک بازیکن به دلیل عدم توانایی در تهیه ضمانتنامه بانکی راهی مسابقات جهانی نشود، تصریح کرد: ماندگاری تنها بازیکنی بود که ارائه ضمانتنامه بانکیاش این مدت طول کشید و اگر دو روز این اقدام به تأخیر میافتاد شانس حضور در مسابقات جهانی را از دست میداد که خوشبختانه با حل شدن این معضل وی به همراه تیم ملی عازم این مسابقات شد.
کامجو در پایان ابراز امیدواری کرد براساس مصوبه قانونی با پیگیریهای اداره کل ورزش و جوانان هرمزگان و راه و شهرسازی قطعه زمین یا واحدی از مسکن مهر به این قهرمان ملی اهدا شود تا شاید کمکی به خانوادهاش شده و گوشهای مشکلاتشان کم شود.
منبع : ایسنا