دیستروفی عضلانی چیست و چه نشانه هایی دارد؟
14 شهریور 1396
دیستروفی عضلانی(MD) به گروهی از اختلالات عضلانی ارثی غیر التهابی ولی پیشرونده و در عین حال بدون اختلال در سیستم اعصاب مرکزی یا محیطی گفته می شود. این بیماری، عضلات را گرفتار کرده و با تخریب فیبرهای عضله همراه است.
ندا انیسی رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در مراسم رونمایی دستگاه حمل بیمار در پژوهشگاه ابن سینا با اشاره به اینکه آمار دقیقی از این بیماری در کشور وجود ندارد، افزود: براساس آمار جهانی بین 30 تا 40 هزار مبتلا به این بیماری در کشور وجود دارد.
وی اظهار کرد که براثر این بیماری بافت چربی جایگزین بافت عضله می شود و فرد را دچار معلولیت جسمی و حرکتی می شود.این بیماری علاوه بر پا، دست را درگیر می کند و این افراد به مرور زمان قادر به جابجایی خود نیستند.
انیسی با اشاره به جابجایی نادرست معلولین گفت: شکستگی از جمله مشکلاتی است که برای این افراد هنگام جابجایی اتفاق می افتد.استفاده از تجهیزات مناسب علاوه بر سلامت بیماران، زمینه ارایه خدمت مناسب را فراهم می آورد.
دستگاه حمل بیمار باید جایگزین بیماربر ها در بیمارستان ها شود
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در این مراسم بر لزوم استفاده از دستگاه حمل بیمار در بیمارستان ها و مراکز توانبخشی تاکید کرد و گفت: در حال حاضر افرادی موظف به حمل بیمار هستند که به آنها بیماربر گفته می شود که دستگاه حمل بیمار باید جایگزین این افراد شود.
حمیدرضا خرم خورشید ادامه داد: این افراد پس از مدت کوتاهی خود دچار مشکل می شوند و باید برای جابجایی ایمن و مطمئن از اینگونه دستگاه های پیشرفته استفاده کرد.
وی یکی از مشکلات بیماران معلول را جابجایی آنان در مراکز درمانی و توانبخشی اعلام کرد و گفت: بیماران ضایعات نخاعی، فلج مغزی، MS وبیماران روانی از جمله افرادی هستند که با استفاده از ابزارهای پیشرفته باید آنان را جابجا کرد.
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره به استفاده از حدود 10 فناوری در حوزه سلامت گفت: البته استفاده از این فناوریها به صورت کامل نیاز به اعتبارات بین بخشی دارد و قسمت عمده فناوریها نیز در حوزه داروهای شیمیایی، کیتهای تشخیصی، تجهیزات پزشکی و توانبخشی و طب سنتی است.
منبع: ایرنا