افروز صفاری فرد در اختتامیه پنجمین جشنواره منطقه ای تئاتر معلولان زاگرس که در تئاتر شهر مجموعه فرهنگی و هنری انتظار برگزار شد، گفت: هنر نیازی است که احتیاج به هیچ دلیل و برهانی ندارد.
وی افزود: در واقع از زمانی که زندگی ها ماشینی شده و برای رفاه و آسایش از ماشین استفاده می کنیم، زندگی ها خشن، سرد، بی روح و بدون عواطف و احساسات شده است.
این مسئول با بیان اینکه چیزی که در این زمان می تواند به ما کمک کند هنر است، گفت: هنر است که می تواند این وضعیت را تلطیف کند و نقش بسزایی در زندگی بشر داشته باشد.
وی افزود: هنر در واقع نتیجه کوشش انسان برای ایجاد زیبایی است و موسیقی، پیکر تراشی، تئاتر و... همه از فنون هنر هستند که نقش بسزایی در زندگی بشر دارند.
صفاری فرد ادامه داد: هنر را وسیله انتقال احساسات زیبا از روح دانست که نه تابع شعور و نه خارج از حیطه عقل و شعور است.
وی گفت: هنر تئاتر می تواند یک ارتباط بسیار خوب را بین افراد برای انتقال احساسشان ایجاد کند.
این مسئول پیشینه هنر تئاتر را در نمایش های سنتی و انتقال آداب و رسوم عنوان کرد و گفت: اکنون وسیله ای برای آموزش، روان درمانی و... است و نقش مهمی را در این زمینه اجرا می کند.
وی رکن اصلی تئاتر معلولان را توانمندی بازیگران معلول در اجرای نقش های محوله دانست و افزود: در اجرای این نقش ها می توانند به خودباوری برسند و تخلیه بروز احساساتشان را داشته باشند.
صفاری فرد گفت: به خاطر دلایل فوق، بهزیستی هنر درمانی را در کنار توانبخشی و با هدف توانمندسازی مورد توجه قرار داده است.
مدیرکل امور مراکز توانبخشی روزانه و توانپزشکی بهزیستی کشور افزود: وظیفه سازمان بهزیستی بسترسازی برای انعکاس توانمندی های افراد است و اینکه قابلیت های افراد معلول به جامعه شناسانده شود و بتوانیم تغییر نگرش ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: همچنین اجتماع بداند که همه عزیزان معلول علی رغم محدودیت هایی که دارند، می تواند در عرصه فرهنگ و هنر مثل سایر عرصه های زندگیشان فعال و مثمر ثمر باشند.
صفاری فرد تصریح کرد: بهزیستی برای کاربردی کردن هنر فقط به تئاتر بسنده نکرده و در سایر هنرها نیز فعالیت دارد اما تئاتر نقش موثری داشته و بیشتر از همه فنون هنر، توانسته مثمر ثمر باشد.
وی گفت: شاید معلولان ما به دلیل محدودیت هایی که دارند، نتوانند برخی از حالات نمایشی را اجرا کنند اما با توجه به اینکه احساساتشان را خیلی بهتر از افراد دیگر می توانند منتقل کنند، پیام های نقششان را خیلی بهتر و واضح تر می توانند به افراد انتقال دهند.
این مسئول گفت: سازمان بهزیستی نهایت تلاشش را می کند که با استفاده از مربیان، مدرسان و اساتید، استعدادهای افراد را در زمینه تئاتر شناسایی کند و بیشتر به این عرصه بپردازد تا ما بتوانیم شاهد جشنواره ها و فستیوالهای هنری بهتر و موثرتری باشیم.
وی تاکید کرد: ما معتقد هستیم انسان ها بهترین و مهم ترین سرمایه هر جامعه هستند و برای رشد آنها باید برنامه های کاربردی داشته باشیم.
صفاری فرد افزود: معلولین هم از این جوامع بوده و سازمان بهزیستی باید نهایت تلاشش را بکند که با استفاده از برنامه های کاربردی در رشد و تعالی این قشر موثر باشد.
وی ادامه داد: هدف ما این است که این افراد به خودباوری برسند و بتوانند سهم خودشان را از زندگی بگیرند.
مدیرکل امور مراکز توانبخشی روزانه و توانپزشکی بهزیستی کشور در پایان گفت: دفتر توانبخشی روزانه بهزیستی نهایت تلاشش را برای تدوام و گسترش این هنر دارد و امیدوارم بتوانیم شاهد موفقیت های بیشتر این عزیزان در عرصه هنر باشیم و موفقیت این عزیزان باعث افتخار است.