کتابهای بریل بدون استفاده را به کتابخانه ملی اهدا کنید

کتابهای بریل بدون استفاده را به کتابخانه ملی اهدا کنید

2 بهمن 1396

رضا شهرابی: کتاب های زیادی به خط بریل وجود دارد که در کتابخانه ها، موسسات و یا نزد افراد نگهداری می شود در صورتیکه مورد نیاز هم نیست؛ کتابهایی که می توان با اهدای آنها به کتابخانه ملی علاوه بر تقویت میراث مکتوب کشور، آنها را در دسترس نابینایان و کم بینایان عضو قرار داد.


وی با بیان اینکه کتابخانه ملی اکنون دارای 673 عنوان کتاب بریل در یک هزار و 500 نسخه است، اضافه کرد: افرادی که مایل به اهدای منابع خود به کتابخانه ملی هستند، می توانند همه روزه به جز روزهای تعطیل از ساعت 8 تا 16 با شماره تلفن های 81622562، 81623279، 81623196 و 81622943 بخش نابینایان کتابخانه ملی تماس بگیرند.


مدیرکل اطلاع رسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: روزانه به طور متوسط بین 5 تا 10 عضو نابینا به کتابخانه ملی مراجعه و از منابع و امکانات موجود در این مرکز استفاده می کند، البته برای استفاده افراد دارای آسیب بینایی از منابع کتابخانه، محدودیت سنی و تحصیلی وجود ندارد.


به گفته وی، علاوه بر وجود کتابهای بریل، حدود 9 هزار نسخه کتاب گویا نیز در مخازن کتابخانه ملی برای استفاده نابینایان و کم بینایان وجود دارد.


شهرابی با بیان اینکه طی فراخوان اعلام شده درباره اهدای کتاب های بریل تاکنون حدود یکصد نسخه کتاب دریافت شده است، هدف از تاسیس کتابخانه نابینایان را تامین نیازهای فرهنگی و اطلاعاتی این قشر از جامعه عنوان کرد که فاقد امکان استفاده از کتابهای چاپی هستند.


فصلنامه بصیر، ماهنامه بشری، هفته نامه هزاره سوم و روزنامه ایران سپید از جمله نشریاتی هستند که به گفته شهرابی، برای استفاده نابینایان در کتابخانه ملی موجود است.


شهرابی گفت: در تالار رقمی بخش نابینایان کتابخانه ملی هم 70 هزار پایان نامه الکترونیکی وجود دارد که اعضای نابینا می توانند از فایل آنها به صورت تمام متن استفاده کنند.


به گفته وی، اغلب کتاب های بریل موجود در کتابخانه ملی، رمان، قرآن و آثار مکتوب موسیقی است.



منبع : ایرنا

نظرات

تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.

درج نظر

ثبت نظر
عضویت در خـبـرنـامـه رعــد
لطفا ایمیل و شماره موبایل را وارد کرده و
دکمـه ثـبـت عـضـویـت را کلیـک نمایید.
کلیه حقوق وبسایت متعلق به موسسه رعد است