برگزاری همایش آشنایی و پیشگیری از بیماری ایدز
15 آبان 1397
با همکاری گروه احیا که مرکب انجمن حمایت و یاری آسیبدیدگان اجتماعی و انجمن حمایت از کودکان و نوجوانان توانیاب است، همایش آشنایی و پیشگیری از بیماری ایدز برای کارآموزان، کارکنان، اعضا گروه همیاری بانوان و جوانان و مدیران مجتمع رعد برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی مجتمع رعد؛ در ادامه همکاری مؤسسات خیریه و استفاده از ظرفیتهای علمی تخصصی یکدیگر، همایش آشنایی و پیشگیری از بیماری ایدز توسط انجمن احیا در سالن همایش رعد برگزار شد.
در این مراسم دکتر هایده نکتهدان، ایدز را یکی از 5 عامل اصلی مرگ و میر انسانها در جهان قلمداد کرد و گفت: این بیماری درمان قطعی ندارد، واکسن ندارد اما قابل کنترل و پیشگیری است و از هر 125 نفر یک نفر ناقل ویروس ایدز است.
وی افزود: براساس آمارهای اعلام شده 50 درصد از بیماران آلوده به ویروس ایدز را جوانان در سنین کار و فعالیت به خود اختصاص دادهاند و 88 درصد بیماران مرد هستند.
دکتر نکتهدان عمدهترین علل شیوع بیماری ایدز را کمبود آگاهی، عدم رعایت مقولههای بهداشت فردی، ضعف مهارت و باورهای معنوی، ضعف آموزش و فقدان تعاملات مؤثر در نظام خانواده برشمرد و افزود: مهمترین عامل بیماری یا HIV بروز رفتارهای پرخطر جنسی از سوی انسان است که در هر سن و سالی میتواند سلامتی انسانها را تهدید کند.
مشاور سلامت و خانواده انجمن احیا با اشاره به نشانههای ابتدایی و نهفتگی این بیماری که مشابه یک سرماخوردگی معمولی است، افزود: در مراحلی که بیماری فراگیر و حاد شود، درگیر شدن ریهها و اسهال طولانی از نشانههای گسترش بیماری است و باید بدانیم ایدز پیشگیری مؤثر دارد و با یک آزمایش اولیه و تکرار آن پس از 3 ماه این بیماری تشخیص داده میشود.
در قسمتی از این مراسم خسرو منصوریان مدیرعامل انجمن احیا با اشاره به تاریخچه تأسیس و فعالیت مجتمع رعد افزود: زمانی من در مجتمع رعد مسؤولیت داشتم که 3 نفر کارآموز با رعد آشنا بودند و وقتی که از رعد رفتم 200 نفر کارآموز در 11 دوره از آموزشهای رعد استفاده میکردند و آن زمان از ترکیب واژههای توانستن و یافتن که بار معنایی مثبتی داشت واژه توانیاب به جای واژه معلول که معنای ناخوشایندی در ذهن بجای میگذاشت، استفاده کردیم.
وی با اشاره به اینکه بعد از رعد به فکر تأسیس انجمن آسیبدیدگان اجتماعی افتاده است، افزود: زمانی که به وزارت کشور برای دریافت این مجوز مراجعه کردم با آن موافقت نشد اما چند سال بعد که برای تأسیس انجمن حمایت کودکان توانیاب مراجعه کردم، مهندس کلانتری گفت: مجوز این انجمن را نمیدهد مگر آنکه مسؤولیت انجمن آسیبدیدگان اجتماعی را قبول کنم و برای اولین بار مجوز 2 انجمن به یک نفر در یک روز داده شد. از آن تاریخ به بعد انجمن احیا با 5 خط تلفن مستقیم به نام "هات لاین" خدمات مشاورهای به آسیبدیدگان اجتماعی ارایه میداد که بیشترین تماسها را خانمها داشتند، پس از گذشت مدتی که مادران آسیبدیده که اکثر آنها ناخواسته از طریق همسران معتادشان به ایدز مبتلا شده بودند، ابراز تمایل کردند برای آگاهی بخشی به جامعه تجربه زندگی با بیماران ایدز را به جامعه منتقل کنند و گروه مادران حامی سلامت از حضور مادرانی که در کنار این بیماری خانواده و فرزندانشان را حفظ کردند به برگزاری همایشهای آموزشی کمک مؤثری کردند.
شایان ذکر است در پایان این همایش آموزشی از داوطلبان آزمایش تست تشخیص بیماری ایدز به عمل آمد.