تولید ۵۹ عنوان کتاب بریل در ۵ هزار و ۱۳۰ نسخه در قم
25 اسفند 1397
مدیر کتابخانه های عمومی استان قم گفت: در سال جاری ۵۹ عنوان کتاب بریل در ۵ هزار و ۱۳۰ نسخه در قم تولید و به سراسر کشور ارسال شد.
حجتالاسلام والمسلمین عطاالله جباری، با اشاره به عملکرد یک ساله اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم عنوان کرد: مهم ترین رویکرد ما ترویج فرهنگ کتاب خوانی در قم به ویژه در میان جوانان است.
مدیر کتابخانه های عمومی استان قم افزود: در طول یکسال گذشته۵۲۷ برنامه ترویج کتابخوانی در قالب های متنوع فرهنگی در قم برگزار شد، همچنین در سال جاری ۳ نشست نقد و معرفی و بررسی کتاب، یک نشست کتابخوانی تخصصی، ۴ نشست کتابخوانی اختصاصی، ۴ برنامه های مناسبتی مذهبی و ملی، ۳ مسابقه کتابخوانی و رونمایی از ۱۷ کتاب بریل در قم برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین جباری با اشاره به برنامه های فرهنگی کتابخانه ها در گسترش فرهنگ مطالعه بیان کرد: در این مدت از ۴ نویسنده برتر در قم تجلیل شد، همچنین شاهد برگزاری ۸۳ نشست کتابخوانی در کتابخانه های عمومی استان قم و ۲۹ نشست کتابخوان در مدارس قم بودیم.
وی گفت: در سال جاری ۴۰ برنامه مناسبتی مذهبی و ملی و ۲۱ نقد و معرفی و بررسی کتاب و ۵۹ مسابقه کتابخوانی در کتابخانه های عمومی استان قم برگزار شد.
مدیر کتابخانه های عمومی استان قم افزود: ۱۰۷ نشست آموزش نویسندگی خلاق و داستان نویسی در قم برگزار شد و ۶۶ مدرسه از کتابخانه های قم بازدید داشتند و در مجموع اقدام به برگزاری ۸۳ کارگاه آموزشی کردیم.
وی در خصوص تعداد منابع در کتاب خانه های قم بیان کرد: در حال حاضر ۷هزارنسخه کتاب بریل و ۳هزار نسخه کتاب وجین شده به لحاظ فیزیکی و محتوایی داشته و ۶هزار نسخه خرید کتاب انجام شده است.
حجتالاسلام والمسلمین جباری ادامه داد: در سال جاری ۵۹ عنوان کتاب بریل در ۵ هزار و ۱۳۰ نسخه در قم تولید و به بخش نابینایان کتابخانههای عمومی سراسر کشور ارسال شد.
قمیها بیش از ۴۶۰هزار کتاب امانت گرفتند
وی اظهار کرد: همچنین در سال جاری، شهروندان قمی ۴۶۰ هزار و ۲۸۵ کتاب امانت گرفتند که در این میان ۱۸۰ هزار و ۴۳۱ مورد کتاب کودک و ۲۵۷ هزار و ۱۶۸ کتاب بزرگسال بوده است.
مدیر کتابخانه های عمومی استان قم گفت: با ۷ مرکز علمی و پژوهشی از جمله مرکز خدمات حوزه علمیه، جامعه المصطفی العالمیه، موسسه علمی_فرهنگی دارالحدیث، مجموعه دنیای کتاب، سپاه علی بن ابیطالب، کمیته امداد امام خمینی(ره) و مقر کتاب مذاکره و تفاهم نامه داشته ایم.
وی افزود: همچنین ۶ تفاهم نامه استانی با نهضت سوادآموزی استان، مجمع کتابخانه های تخصصی استان قم(مکتا)، مرکز تحقیقات علوم اسلامی، انجمن خوشنویسان قم، بسیج ناحیه امام رضا(ع) و اداره کل آموزش و پرورش شکل گرفت.
حجتالاسلام والمسلمین جباری عنوان کرد: ۵ تفاهم نامه نیز در سطح ملی با عقیدتی سیاسی ارتش، سازمان زندانها، نیروی انتظامی، نهضت سوادآموزی و سازمان بهزیستی به امضا رسیده است.
وی در مورد دیگر فعالیت ها بیان کرد:راه اندازی جلسات امر به معروف و نهی از منکر و نماز جماعت برای اعضای کتابخانه و کارکنان، برگزاری جشنواره ملی و بین المللی امام رضا(ع) و مشارکت ۵هزارشهروند قمی، برگزاری مراسم ملی چهل قلم با مشارکت بیش از ۲۰ دستگاه اجرایی استان از جمله این برنامه ها بود.
مدیر کتاب خانه های عمومی استان قم اظهار کرد: در سال جاری بیش از ۵۰۰ عنوان کتاب در برنامه های مختلف رادیویی تلویزیونی معرفی و نشست آسیب شناسی پژوهش در هفته پژوهش و تقدیر از پژوهشگران برگزار شد.
وی گفت: امسال ۴ دوره آموزشی ویژه کارکنان و کتابداران با هدف ارتقا سطح کیفی و کمی علمی آنان با موضوع کارگاه آموزش فلسفه برای کودک با عنوان"کودک، کتاب، اندیشه ورزی"، " دوره آموزشی آسیب شناسی و مدیریت صحیح فضای مجازی در خانواده" " دوره آموزشی نقد و " دوره آموزشی امنیت ملی" برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین جباری بیان کرد: در حال حاضر ۳۰ هزار عضو فعال در کتابخانه های عمومی قم هستند ما نیز سعی کرده ایم از ظرفیت کتابخانه ها و فضای مجازی در رشد کتابخوانی در قم بهره بگیریم و افراد بیشتری را جذب کتاب کنیم.
وی عنوان کرد: راه اندازی بخش ویژه نوسوادان در کتابخانه های عمومی که مجموعه آموزش و پرورش کتابهای آن را تهیه کرد یکی از اقدامات ویژه نوآموزان سواد در قم است.
منبع : ایسنا