دیدار نوروزی توان‌‌یابان مجتمع رعد با حضور مدیران شهری تهران برگزار شد

دیدار نوروزی توان‌‌یابان مجتمع رعد با حضور مدیران شهری تهران برگزار شد

29 فروردین 1398

آیین دید و بازدید نوروزی توان‌یابان مجتمع رعد با حضور دکتر زهرا صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، مهندس داود نجاری شهردار ناحیه7 منطقه 2، دکتر کامران عاروان مدیرعامل جامعه معلولان ایران، اسمعیل شیخ قرایی مدیرعامل انجمن معلولان پارس، سهیل معینی مدیرعامل انجمن باور، محمد نوری مدیرعامل دفتر فرهنگ معلولین و اعضای هیئت‌‌مدیره مجتمع رعد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مجتمع رعد؛ در این مراسم مدیران انجمن‌‌های فعال حوزه معلولیت ضمن حضور در خیریه رعد و برنامه دید و بازدید نوروزی توان‌یابان با توانمندی‌های مختلف کارآموزان  آشنا شدند و سپس طی سخنانی به طرح مهم‌‌ترین مسایل افراد دارای معلولیت پرداختند که از آن میان سهیل معینی مدیر عامل انجمن باور ضمن تشکر از مدیریت مجتمع رعد برای تلاش‌های که در زمینه اشتغال توان‌یابان داشته، افزود: ستاد مناسب‌‌سازی سال‌‌هاست که شیب فعالیتش رو به پایین است و تازمانی که خود شهردار یا نماینده وی مسؤولیت ستاد را بر عهده نگیرد، ستاد بیشتر به مسایل آموزشی و ترویجی می‌پردازد و قدرت ورود به مساله مناسب‌‌سازی و نظارت که از وظایف اصلی ستاد است، نخواهد داشت.

وی افزود: مسأله سهم عادلانه معلولان و سالمندان در شهر تهران در نظر گرفته نمی‌شود و شورای شهر به عنوان نماینده شهروندان و شهروندان دارای معلولیت که به اعضا شورا رأی داده‌اند، باید این سهم را مطالبه کنند.

همچنین اسمعیل شیخ قرایی مدیرعامل انجمن معلولان پارس با اشاره به انجام کارتخصصی گردشگری معلولان و سالمندان با رویکرد توانمندسازی در انجمن معلولان پارس، افزود: در شهر تهران زیرساخت‌‌های گردشگری توان‌‌یابان پیش‌بینی نشده است و برای ارایه چنین خدماتی با مشکلات زیادی مواجه می‌شویم.

حاج محمد نوری مدیردفتر فرهنگ معلولین که تولیدات فرهنگی و علمی ارزشمندی در این حوزه به چاپ رسانده با اشاره به گنجینه غنی فرهنگی از مناسب‌‌سازی محیط زندگی و توانمندسازی توان‌‌یابان در متون ادبی و احادیث و روایات، افزود: در سفری که به پاریس داشتم مطالبی برگزیده از عهدین( انجیل و تورات) با موضوع رفتار با افراد دارای معلولیت را که به طرز زیبایی در شهر کار شده بود را دیدم.  در تهران و خیلی از شهرها می‌‌توانیم از این مطالب که بسیار تاکید شده است در تابلوهای شهری استفاده کنیم.

دکتر کامران عاروان مدیرعامل جامعه معلولان ایران با اشاره به انجام کلیه تعهدات شهروندی از سوی شهروندان توان‌‌یاب مانند تمام شهروندان غیر معلول، افزود: شهروندان توان‌‌یاب مانند تمام ساکن شهرها مالیات و عوارض شهری را پرداخت می‌‌کنند اما از اغلب امکانات شهری نمی‌‌توانند استفاده کنند، حتی برخی از اماکن شهری مانند: چهارراه ولی عصر(عج)، میدان رسالت، خیابان فاطمی نزد دوستان توان‌‌یاب به مناطق ممنوعه معروف شده است.  

همچنین مهندس داود نجاری شهردار ناحیه 7 منطقه 2 که در این مراسم به اتفاق فاطمه طالبی مدیر اجتماعی ناحیه حضور داشتند با ذکر ویژگی رعد در خدمت به افراد دارای معلولیت، افزود: برای حل مسایل افراد دارای معلولیت و کمک به حضور اجتماعی توان‌‌یابان اهتمام خاص به عمل می‌‌آورد و در نخستین روزهای پذیرش مسؤولیت در ناحیه 7 از خیریه رعد بازدید کرده است.

در قسمتی از این مراسم فرزاد خلیلی، عطاا... دستوم، سید مهدی موسوی و مونا مرادی از کارآموزان و اعضای شورای کارآموزان خیریه رعد در سخنان کوتاهی به مناسب‌‌سازی شهری به ویژه در پل‌‌ها، ایستگاه‌‌های مترو، مراکز خرید، سینماها و...، فعال‌‌سازی ستاد مناسب‌‌سازی شهری، جذب افراد دارای معلولیت در شهرداری برای اماکنی که به توان‌‌یابان خدمت ارایه می‌‌دهند و اختصاص بازارچه‌‌های کارآفرینی و خوداشتغالی به کارآموختگان توان‌‌یاب، مطالبی را بیان کردند.

پیش از سخنان دکتر نوری، دکتر مریم رسولیان رئیس هیأت مدیره مجتمع رعد با اشاره به زمان بر بودن فعالیت‌‌های اجتماعی، افزود: برخی از دوستان که به خارج سفر می‌‌کنند، این سوال برایشان مطرح می‌‌شود که چرا در ایران تعداد معلولان کم است. در حالی که جامعه فاقد امکانات فیزیکی لازم برای حضور افراد دارای معلولیت است و چه بسا تعداد معلولان ما در حد سایر کشورها و بیش از آنها باشد، اما امکانات حضورشان فراهم نیست.

در ادامه دکتر زهرا صدر اعظم نوری ضمن تبریک سال جدید به حاضران و تسلیت وقایع ابتدای سال، افزود: وقتی کار را در شورای شهر را آغاز کردیم با شعار " شهر باید زیست پذیر باشد" همراه بود و در ادامه شهردار جدید که منصوب شد شعار "تهران، شهری برای همه" را مطرح کرد و این نگاه نشان می‌‌دهد که دسترس پذیر بودن شهر از نظر شورای شهر و شهرداری اهمیت خاصی دارد و باید برای حل مشکل مناسب‌‌سازی با مشارکت و همکاری عزیزان دارای معلولیت، کمبودها را جبران کنیم.

عضو شورای شهر ضمن پاسخ به سوالات مطرح شده، افزود: برخی مناسب‌‌سازی‌‌ها برای افراد غیر معلول هم مشکل ایجاد می‌‌کند، افراد دارای معلولیت که جای خودشان را دارند، با این حال با برگزاری جلسات کاری و نزدیک‌‌تر می‌‌شود، اغلب این مشکلات را از طریق دکتر حناچی شهردار تهران، معاونت اجتماعی شهرداری، معاونت عمرانی و حمل و نقل شهرداری پی‌‌گیری و حل کرد.

در ابتدای این برنامه طبق سنتی این سال‌‌ها کارآموزان مجتمع رعد با دید و بازدید نوروزی به اجرای برنامه شاد و مفرح پرداختند و با اجرای بازی‌‌های فکری این برنامه خاطره‌‌ساز کردند.

در پایان این مراسم نامه گروهی از انجمن‌‌های فعال حوزه معلولان خطاب به شورای اسلامی شهر تهران تقدیم شد که در 8 بند مهم‌‌ترین مسائل افراد دارای معلولیت ازجمله: مناسب‌‌سازی محیط شهری، ایجاد شرایط استخدام توان‌‌یابان در مجموعه شهرداری، فعال شدن ستاد مناسب‌‌سازی شهر تهران، توجه ویژه به بحث گردشگری، ورزش و تقویت فعالیت‌ کانون‌‌های معلولان شهرداری اشاره شده بود.

نظرات

تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.

درج نظر

ثبت نظر
عضویت در خـبـرنـامـه رعــد
لطفا ایمیل و شماره موبایل را وارد کرده و
دکمـه ثـبـت عـضـویـت را کلیـک نمایید.
کلیه حقوق وبسایت متعلق به موسسه رعد است