ساخت خانه امن برای ۲۰۰ دختر معلول جسمی، حرکتی و ذهنی
20 تیر 1398
مراسم رونمایی از طرح اولین آسایشگاه تخصصی ویژه معلولین کشور توسط مؤسسه خیریه توانبخشی و نگهداری معلولین بچههای آسمان با حضور سفرای کشورهایی از جمله اندونزی، اکوادور، کوبا، ژاپن و جمعی از نیکوکاران و عوامل این مؤسسه امشب در مجموعه فرهنگی و ورزشی انقلاب برگزار شد.
در این مراسم حسن نقابی رئیس هیأت مدیره مؤسسه خیریه بچههای آسمان با اشاره به این شعر معروف که بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند گفت: در هفته بهزیستی هستیم و لازم است تشکر کنم از همه نیکوکارانی که تا امروز پشتیبان ما بودند و در بستر آسیبهای اجتماعی زحمت زیادی تاکنون کشیدهاند.
وی افزود: خیریه آسمان در سال ۷۸ با هدف بالا بردن فرهنگ اجتماعی و رعایت حقوق شهروندی معلولین تأسیس شد اما با توجه به نیاز بالا در عرصه مراقبت و نگهداری از معلولین در ادامه به این عرصه ورود کرد.
نقابی تاکید کرد: ایجاد آسایشگاههایی در استان تهران و البرز برای معلولین زیر ۱۴ سال، بالای ۱۴ سال و بزرگسالان با الویت بی سرپرست و بدسرپرست از لحاظ مالی بخشی از اقدامات ما در ابتدای راه بود.
عضو هیأت مدیره مؤسسه بچههای آسمان ادامه داد: مؤسسه در آسایشگاهها اقدام به ارائه خدمات توانبخشی، مراقبت و نگهداری، خدمات پزشکی و دندان پزشکی و حمایت و بستری معلولین به صورت شبانه روزی میکند و تمام هزینه و منابعی که در این سازمان صرف میشود از محل کمکهای مردمی است. البته ابتدای راه فقط از محل سرمایه واقفین استفاده شده است.
وی تصریح کرد: مؤسسه بچههای آسمان در کنار حمایت همه جانبه از معلولین، از خانوادههای آنها نیز به ویژه زنان سرپرست خانواده که دارای فرزند معلول هستند. ما سعی میکنیم با حمایت خیرین و نیکوکاران و حفظ کرامت این خانوادهها نیازهایشان را تأمین کنیم.
نقابی افزود: هدف مهم ما بالا بردن سطح آگاهی اجتماعی در حوزه رعایت و حفظ حقوق شهروندی معلولین است. باید همگی تلاش کنیم کرامت معلولین همچون باقی شهروندان رعایت شود.
توجه به ارزشهای انسانی این افراد به دور از هرگونه تبعیض، بدون در نظر گرفتن رنگ پوست، مرز و جغرافیا، مذهب و با رعایت اصول انسان دوستانه برای دست یافتن این افراد به آرمانها و آرزوهایشان بسیار اهمیت دارد.
در ادامه این مراسم محمدمهدی محمودی مدیر پروژه ساخت اولین آسایشگاه تخصصی ویژه معلولین خاطرنشان کرد: با مشاهده فعالیتهای مؤسسه بچههای آسمان و حمایت آنها از معلولین کم توان جسمی و حرکتی و والدین آنها و پرستارانی که شبانه روز در تلاش برای مراقبت و نگهداری از آنها هستند برای ساخت این پروژه وارد عمل شدیم.
وی افزود: در ابتدا جلسات زیادی برگزار شد و در ادامه تصمیم به برگزاری مسابقهای برای انتخاب طرحی مناسب این فضا از میان افراد متخصص کردیم. در همین زمینه گروه ۵ نفره داوری با همراهی دو ناظر انتخاب شدند و سپس با همکاری شهرداری و رعایت ضوابط این سازمان در نهایت از میان ۵ گروه شرکت کننده ۳ طرح داوری و به عنوان طرحهای منتخب برگزیده شدند و به آنها جوایزی تعلق گرفت.
محمودی تصریح کرد: این بنا قرار است در منطقه ۲۲ تهران و در فضای ۱۰ هزارمتر مربع با امکاناتی از جمله تجهیزات درمانی و پزشکی، آمفی تئاتر، سالن غداخوری، اتاق، پارکینگ و فضای بازی برای نگهداری ۲۰۰ دختر معلول ۴ تا ۱۴ سال جسمی حرکتی و ذهنی در نظر گرفته شود.
کامران عاروان مدیرعامل جامعه معلولین ایران نیز با بیان اینکه ملت ایران مهرطلب، اهل آشتی، یاری گری و کمک به هم نوع هستند تاکید کرد: خیلیها برای اینکه هم نوع خود در آسایش باشد تمام زندگی شأن را وقف کردهاند. آب انبار یا مدرسه و… ساختهاند. به همین دلیل این مراسم باید ثابت کند ما میتوانیم فرهنگی که در تاریخ جاری بوده است را امروز با حمایت خودمان از جامعه معلولین عملی کنیم.
وی ادامه داد: شاید با حوزه معلولین زیاد آشنایی نداشته و سختیهای آنها را ندیده و نشنیده باشید. خیلی از ما نگاهها و حرفهایی دیده و شنیدهایم که نباید اما اهدافی را تصور کرده و پای رویاهایمان ایستادیم.
عاروان افزود: باید به این بچهها کمک کنیم رویاهای زندگی شأن را ترسیم کرده و با حمایتمان رویاهایشان را محقق کنیم. نباید معلولین را تنها بگذاریم تا افکار منفی به خودشان راه بدهند و رؤیا نداشته باشند. درست است که امکانات میدهیم اما مهمترین چیز این است که به آنها زندگی کردن را یاد بدهیم تا آینده خود و جامعه شأن را بسازند و در توسعه جامعه آنها هم نقش داشته باشند.