بازگشت شنوایی افراد ناشنوا با کمک یک پروتز کاشت حلزونی

بازگشت شنوایی افراد ناشنوا با کمک یک پروتز کاشت حلزونی

29 تیر 1398

پژوهشگران "دانشگاه گرینویچ"(University of Greenwich) انگلیس در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند در حال توسعه یک "پروتز کاشت حلزونی"(cochlear implant) جدیدی هستند که افراد ناشنوا توسط آن می‌توانند صداها را تقریبا با کیفیت بالا و همانند افراد سالم بشنوند.

 

پژوهشگران انگلیسی در حال توسعه پروتزهای کاشت حلزونی نوینی هستند که افراد ناشنوایی که حتی با سمعک نیز قادر به شنیدن صداها نیستند توسط آن می‌توانند  به راحتی و همانند افراد عادی صداها را بشنوند. به گفته پژوهشگران دستگاه مذکور سیگنال‌های صدا را می‌شکند و دوباره آنها را بازسازی می‌کند.

 

دیگر افراد ناشنوا و به خصوص کودکان ناشنوا نباید نگران باشند چراکه با این ابزار جدیدی که پژوهشگران در حال توسعه آن هستند می‌توانند شنوایی خود را تا حدود ۹۰ تا ۱۰۰ در صد به دست آورند.

 

در انگلستان حدود ۱۲۰۰ فرد پروتزهای کاشت حلزونی دارند. ایمپلنت‌های مذکور که هر سال نصب می‌شوند یک میکروفن را مستقیما به مغز برای بازیابی شنوایی متصل می‌کنند و سبب بازسازی ساختار شنوایی می‌شوند اما به گفته دانشمندان افراد با این دستگاهها صداها را همانند صدای فلز می‌شنوند.

 

بنابر گفته دانشمندان این فناوری جدید بهتر از دیگر دستگاهها عمل خواهد کرد و باعث می‌شود فرد با کیفیت بالایی صداها را بشنوند. دستگاه مذکور به جای بلند کردن صداهای بیرون، سیگنالهای صدا را شکسته و مجددا بازسازی می‌کند.

 

دستگاه مذکور به گونه‌ای عمل می‌کند که فرد می‌تواند صداها را ۹۰ تا ۱۰۰ درصد همانند افراد عادی بشنود.

 

دکتر "ویم ملیس"(Wim Melis) پژوهشگر این مطالعه گفت: ما روشی را ابداع کرده‌ایم که سیگنال ورودی را در اجزای آنالوگ خود تجزیه می‌کند و این در حالی است که همزمان چندین نسخه را ذخیره می‌کند. این به این معنی است که ما می توانیم سیگنال را با دقت بسیار بالا بازسازی کنیم، حتی اگر بخشی از سیستم شنوایی فرد از بین رفته باشد. سیستم‌های فعلی نمی‌توانند بین صدای پس زمینه و صدای صحبت افراد، تمایز قائل شوند.

 

میکروفن پروتز کاشت حلزونی از پشت سر به نزدیکی پشت گوش کاربر متصل خواهد شد و یک دستگاه نیز داخل جمجمه قرار می‌گیرد که به میکروفن مذکور متصل می‌شود. در ادامه، صداهای بیرون ضبط شده و به دستگاه داخلی منتقل می شوند. دستگاه داخلی به طور مستقیم صداها را به عصب شنوایی منتقل می‌کند و در نهایت سیگنال به مغز ارسال می‌شوند و فرد می‌تواند صداها را بشنود. حدود ۱۱ میلیون نفر در انگلیس یعنی یک فرد از هر شش فرد یا ناشنوا هستند و یا کمبود شنوایی دارند، بنابراین توسعه چنین دستگاهی می‌تواند کمک شایانی به این افراد کند.

 

منبع : ایسنا

نظرات

تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.

درج نظر

ثبت نظر
عضویت در خـبـرنـامـه رعــد
لطفا ایمیل و شماره موبایل را وارد کرده و
دکمـه ثـبـت عـضـویـت را کلیـک نمایید.
کلیه حقوق وبسایت متعلق به موسسه رعد است