۱۵ درصد معلولان خراسان رضوی دچار اختلال شنوایی هستند
6 شهریور 1398
حمیدرضا پوریوسف در مراسم افتتاح مرکز آموزشی و توانبخشی خانواده و کودک کم شنوا در کاشمر افزود: به جز کسانی که در دوران کودکی به دلیل اختلالات عفونی و یا در سنین بالاتر به دلیل برخی عوارض ناشنوا می شوند از هر هزار تولد زنده حدود سه کودک دارای ناشنوایی مادرزادی هستند.
وی ادامه داد: اگر در این زمینه در سنین اولیه نوزادی و شیرخوارگی اقدامات مداخله گرانجام نشود کودک برای همیشه با اختلالات گفتاری مواجه می شود.
او زمان طلایی تشخیص اختلالات ناشنوایی مادرزادی را دو تا سه ماه اول زندگی عنوان و ابراز کرد: بهزیستی با کمک دانشگاه علوم پزشکی این خلا را پر کرده و طرح غربالگری نوزادان را در بیمارستان ها و زایشگاه ها را با پوششی تقریبا ۱۰۰ درصدی اجرا می کند.
وی با اشاره به اجرای طرح غربالگری ناشنوایی در سنین مهد کودک افزود: با ایجاد مراکز توانبخشی ویژه کودکان کم شنوا تلاش داریم گفتار و تکلم به حدی برسد که هر کودک ناشنوا بتواند در مدارس عادی پذیرش شود.
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: در بهزیستی از یک سو با کاهش ظرفیت نیروهای تخصصی به دلیل بازنشستگی افراد مواجهیم و از سویی به خاطر عمق برخی مسائل گستره خدمات هر روز بیشتر می شود لذا خدمات حوزه پیشگیری به خصوص پیشگیری از اعتیاد و آسیب های اجتماعی در این مراکز ارائه می شود.
رئیس اداره بهزیستی کاشمر هم در این مراسم گفت: کاشمر جز شهرستانهایی است که در خدمت رسانی به معلولین و تنوع خدمات تخصصی پیشرو است.
اعظم حسن زاده افزود: در حال حاضر در زمینه ارائه تمامی خدمات تخصصی مورد نیاز یک فرد معلول، توسط بخش خصوصی، مراکزی در شهرستان راه اندازی شده و با راه اندازی مرکز آموزشی و توانبخشی خانواده و کودک کم شنوا چرخه خدمت رسانی و ارائه خدمات تخصصی به معلولین در کاشمر کامل شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر سه مجتمع خدمات بهزیستی در کاشمر فعال هستند افزود: بهزیستی جز سازمانهایی است که در زمینه واگذاری پرونده ها و خدمات به بخش خصوصی پیشگام بوده و شهرستان کاشمر هم در این زمینه پیشرو است.
امروز در چهارمین روز از هفته دولت با حضور مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی مجتمع خدمات بهزیستی غیر دولتی ایمان و مرکز آموزشی و توانبخشی خانواده و کودک کم شنوا در کاشمر به بهره برداری رسید.
کاشمردر فاصله ۲۲۸ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.
منبع : ایرنا