50 درصد ناشنوایی‌ها مادرزادی است

50 درصد ناشنوایی‌ها مادرزادی است

8 مهر 1398

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به شیوع 49.95 درصدی معلولیت در استان، تصریح کرد:  50  درصد ناشنوایی‌ها علت ژنتیکی و مادرزادی دارند که ناشی از ازدواج فامیلی است.

 

علی عرب نژاد با اشاره به میزان شیوع معلولیت کم شنوایی و ناشنوایی در استان، اظهار کرد: از جمعیت 23 هزار و 539 نفری افراد دارای معلولیت تحت حمایت بهزیستی استان، 3841 نفر دچار نوعی از اختلالات شنوایی هستند.


وی افزود: درصد معلولیت  ناشنوایی – کم شنوایی در تمامی سنین بین توانخواهان تحت پوشش استان، 16.27 درصد است.

 

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به شیوع 49.95 درصدی معلولیت در استان، تصریح کرد:  50  درصد ناشنوایی‌ها علت ژنتیکی و مادرزادی دارند که ناشی از ازدواج فامیلی است.

 

عرب نژاد با بیان اینکه 90 درصد کودکان ناشنوا از مادران سالم به دنیا می‌آیند، افزود: تشخیص زودرس، اقدامات درمانی و پیگیری‌های پزشکی، وجود جوی آرام و پر عطوفت در خانواده، آموزش خانواده، برنامه تربیت شنیداری برای کودک ناشنوا، آموزش شیوه ارتباط شامل گفتارخوانی (لب خوانی) و زبان اشاره و شیوه‌های ارتباطی تلفیقی، سوادآموزی، حرفه آموزی، اشتغال و کاریابی، شرایط دریافت کمک هزینه کاشت حلزون، سیر روند اقدامات توانبخشی برای معلولان کم شنوا از ابتدای طفولیت است.

 

وی ادامه داد: از جمله خدمات مورد نیاز افراد با معلولیت شنوایی، عمل جراحی کاشت حلزون برای مبتلایان واجد شرایط است که از سال 86، کمک هزینه‌ای به همین منظور به خانواده‌هایی که اقدام به عمل کرده‌اند، پرداخت می‌شود.

 

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: پس از تشخیص و انجام آزمایشات تخصصی، تاییدیه کمیسیون تشخیص معلولیت، دریافت سمعک و حضور مستمر در مرکز؛ در صورت عدم پیشرفت، به کلینیک کاشت حلزون معرفی و در صورت تایید تیم کاشت، خانواده نسبت به واریز وجه به هیات امنای ارزی اقدام و با ارائه فیش واریزی به سازمان، از کمک هزینه کاشت حلزون بهره مند خواهند شد.

 

عرب نژاد ادامه داد: کودکان سنین زیر شش سال با کمک یارانه دولتی به  مبلغ 6 میلیون تومان نسبت به عمل کاشت اقدام می‌کنند و سنین بالای شش سال به صورت آزاد و با پرداخت مبلغ 30 میلیون تومان صورت خواهد پذیرفت.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر، در شش استان خراسان رضوی، تهران، شیراز، کرمان، یزد و اهواز عمل کاشت حلزون صورت می‌پذیرد، افزود: اولویت اول کاشت حلزون نوزادان و کودکان تا دو سالگی، اولویت دوم کودکان تا سن پیش دبستانی و اولویت سوم سایر متقاضیان کاشت حلزون در دامنه سنی بالاتر از شش سال هستند.

 

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: در سال گذشته 55 نفر از کودکان کاشت شده از کمک هزینه کاشت حلزون و کمک هزینه تعمیر و تعویض قطعات  بهره مند شده‌اند.

 

عرب نژاد ادامه داد: در شش ماهه نخست امسال، مبلغ بیست میلیون تومان کمک هزینه کاشت حلزون ابلاغ شده که به کودکان کاشت شده و تعمیر و تعویض قطعات تعلق خواهد گرفت.

 

وی در خصوص خدمات قابل ارائه به ناشنوایان، خاطرنشان کرد: درحال حاضر 4817 نفر از معلولین تحت حمایت بهزیستی از کمک هزینه نگهداری بهره مند شده و 7060 نفر از محل هدفمندی یارانه‌ها مساعدت می‌شوند.

 

منبع : ایسنا

نظرات

تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.

درج نظر

ثبت نظر
عضویت در خـبـرنـامـه رعــد
لطفا ایمیل و شماره موبایل را وارد کرده و
دکمـه ثـبـت عـضـویـت را کلیـک نمایید.
کلیه حقوق وبسایت متعلق به موسسه رعد است