ضرورت ایجاد "اتوبانک" برای معلولان بافقی

ضرورت ایجاد "اتوبانک" برای معلولان بافقی

21 بهمن 1398

هم‌اکنون معلولان بافقی برای انجام امور پولی و بانکی خود مجبورند با زحمت و یا به کمک دیگران، از پله های بانک یا دستگاه خودپرداز بالا بروند.

 

این عزیزان بارها اعلام کردند که دارای کارت عابر بانک با رمز اول و دوم و سایر مشخصات آن هستند و در صورت وجود اتوبانک، نیازی نیست خدمات بانکی خود را به اشخاص دیگر بسپارند که احتمال سوء استفاده در آن وجود داشته باشد.

 

یکی از معلولان به ایرنا گفت: مسوولان عنایت کنند در همه شهرها به ویژه مراکز دانشگاهی ، فرهنگی و ورزشی هم اتوبانک راه اندازی کنند تا کار برداشت و انتقال وجه توسط معلول آسان باشد.

 

وی افزود: در یکی از شهرها تحصیل می‌کردم و برای رزرو غذا و کار بانکی کارت عابر بانک خود را به یکی از دوستان داده بودم که هر دو رمز آن لو رفت و در یک‌هفته حسابم خالی شد.

 

محمد عسکری خاطر نشان کرد: از طریق پیام کوتاه گوشی تلفن همراه متوجه شدم سه بار از حسابم پول برداشت شد که مجبور به تغییر رمز حساب شدم و کارت را به یکی از مسوولان دانشگاه سپردم.

 

این معلول افزود: اینگونه مشکلات است که نیاز به اتوبانک را ضروری می سازد.

 

یک معلول ویلچر نشین هم از نامناسب سازی شهر ابراز نارضایتی کرد و گفت: بیشتر بانک‌ها رمپ ندارند و عابر بانک برخی هم چند پله دارد که افراد سالمند هم نمی‌توانند از آن استفاده کنند چه رسد به افراد معلول.

 

حسین دانشی با گله‌مندی از وضعیت مناسب سازی شهر افزود: فقط تعدادی از ادارات و بانک‌ها و اماکن عمومی مناسب سازی شدند که هنوز تا رسیدن به وضع مطلوب راه زیادی در پیش است.

 

فرماندار بافق هم با اشاره به ضرورت ایجاد اتوبانک ویژه معلولان گفت: پیگیر هستیم با تعیین مکان از سوی جامعه معلولان و با مساعدت و حمایت فرمانداری یک اتوبانک در شهرستان جهت استفاده معلولان با پرداخت هزینه از سوی فرمانداری ایجاد شود.

 

محمدزاده رحمانی تصریح کرد: اتوبانک نوعی از دستگاه‌های خود پرداز است که کاربر برای انجام امور بانکی از طریق دستگاه خودپرداز، نیازی به پیاده شدن از خودرو یا وسیله نقلیه ندارد.

 

وی همچنین بر ضرورت و اهتمام جدی مسئولان برای مناسب سازی اماکن و معابر معلولان تاکید کرد و گفت: طی پایش معابر انجام شده ، قریب ۳۵ درصد از دستگاه‌ها و اماکن عمومی بافق برای معلولان مناسب نیستند.

 

این مسوول سیاسی شهرستان افزود: برخی از اماکن مذهبی به خصوص امام زاده عبدالله (ع) در این زمینه پیشرفت داشته اند و تعدادی از بانک‌های سطح شهر نیز برای مناسب سازی در دستور کار قرار گرفته اند که تا ماه آینده نسبت به اصلاح رمپ اقدام می‌کنند.

 

رییس بهزیستی بافق نیز با بیان اینکه اتوبانک از ضروریات زندگی معلولان است گفت:این اداره آمادگی دارد مکان یابی مناسب را با مشورت معلولان انجام دهد.

 

محسن خوشگذران افزود: با همکاری فرمانداری در حال رایزنی هستیم تا از سوی یکی از بانک‌ها این اتفاق خوب بیفتد.

 

وی همچنین با اشاره به اینکه باید موانع مناسب سازی محیط بافق برای تردد معلولان رفع شود گفت:در صورت رعایت نکردن مناسب سازی محیط ، معلولان از حقوق شهروندی بی نصیب خواهند ماند.

 

به گفته خوشگذران،مناسب سازی موضوعی چند وجهی است و همکاری فرابخشی فرمانداری، شهرداری و دهیاری‌ها را می طلبد و بهزیستی نقش نظارت و پیگیری را دارد.

 

وی با بیان اینکه هم اینک مناسب سازی برای تردد معلولان در مکان‌های عمومی و ساختمان دستگاه‌های دولتی بافق قابل قبول نیست، با ضروری خواندن این مهم افزود: در سال جاری ۲ دوره ارزیابی صورت گرفته است که نتیجه خوبی حاصل نشد .

 

این مسوول نبود ضمانت اجرایی در قوانین و عدم تخصیص بودجه به دستگاه‌ها برای مناسب سازی را از مهم ترین موانع موجود دانست و تصریح  کرد:  اگر از دید یک معلول  به محیط شهری بنگریم نکات مثبت در طراحی‌ فضای شهری کم به چشم می‌خورد که این موضوع زندگی روزمره آن‌ها را با مشکل مواجه کرده است.

 

رییس بهزیستی بافق گفت: در این شهرستان مناسب سازی ورودی بانک‌ها برای تردد معلولان حدود ۴۰ درصد رعایت شده است که تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.

 

وی  نرده اطراف رمپ‌ها، سامانه عبور ویلچر و نبود دسترسی معلولان به مکان‌های بهداشتی در برخی اداره‌ها را از جمله مشکلات مهم برشمرد و گفت: برخی از اقدامات انجام شده در شهرستان از جمله ساخت پارکینگ ویژه معلولان و کلینیک جدید تامین اجتماعی برای تردد معلولان قابل تجلیل است.

 

مدیر موسسه خیریه جامعه معلولان بافق از کار آفرینی و توانمندی این عزیزان خبر داد و گفت: افتتاح کارگاه قالیبافی جامعه معلولان بافق را یکی از طرح های اشتغال زایی جامعه معلولین شهرستان عنوان کرد که هم اینک ۶ نفر به صورت مزدپو در این کارگاه مشغول به کار هستند.

 

ابوافضل شاهپور زاده افزود:کارگاه قالیبافی جامعه معلولان بافق  با مساحت ۴۰ مترمربع در محل ساختمان جامعه، با اعتباری افزون بر ۱۵۰ میلیون ریال احداث شده است.

 

وی، برگزاری اردوهای زیارتی، سیاحتی، تفریحی نیم بها و استفاده از استخر شنا رایگان را از اقدامات جامعه در راستای نشاط افزایی معلولان عنوان کرد.

 

 ۹۰۰ معلول زیرپوشش خدمات بهزیستی شهرستان بافق قرار دارند که  ۴۰ درصد آن‌ها جسمی و حرکتی و ۱۵ درصد نابینا و بقیه سایر معلولیت‌ها هستند.

 

مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق یزد قرار دارد.

 

منبع : ایرنا

نظرات

تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.

درج نظر

ثبت نظر
عضویت در خـبـرنـامـه رعــد
لطفا ایمیل و شماره موبایل را وارد کرده و
دکمـه ثـبـت عـضـویـت را کلیـک نمایید.
کلیه حقوق وبسایت متعلق به موسسه رعد است