اراک- در این روزها که میهمان ناخوانده کرونا در جامعه، شرایط مردم را سخت و دشوار کرده، همدلی و همت برخی هموطنان برای خدمت به جامعه، بارقه امید را در دل روشن می سازد و نویدبخش زندگی است.
با آمدن #کرونا بسیاری از مردم به منظور مقابله با این ویروس برای تهیه ماسک به داروخانهها، تجهیزات پزشکی یا هر جایی که ممکن بود مراجعه کردند، اما برای عدهای استفاده از این ماسکها بسیار سخت و دشوار است.
در حال حاضر، خیلی از ناشنوایان و کم شنوایان از روش زبان اشاره برای صحبت کردن با دیگران استفاده میکنند و ممکن است که از روش گفتاری هم استفاده کنند اما ضمن آنکه کاملاً به زبان گفتاری (حرکات لب) مسلط نیستند، شرایط سخت شنیداری مانند وجود سر و صدای مزاحم در محیط، میزان فاصله فیزیکی با فرد مقابل یا عدم توانایی در لب خوانی سبب میشود تا در برقراری ارتباط با دیگران دچار مشکل شوند در این صورت مجبورند سکوت کنند و یا اینکه از ماسک استفاده نکنند که ممکن است برای آنها خطر ابتلاء به کرونا به دلیل استفاده نکردن از ماسک را به دنبال داشته باشد.
در این روزهای سخت کرونایی که هر کس باید برای کمک به همنوع خود شتاب کند، مصداق این شعار، واقعیتی است که در یکی از مراکز غیر دولتی آموزش فنی و حرفه ای شهر اراک تحقق پیدا کرد.
ماجرا از این قرار است که طی هفتههای اولیه شیوع کرونا مراجعه چندین نفر ناشنوا برای تهیه ماسک به یک آموزشگاه خیاطی تعجب مدیر آموزشگاه را بر میانگیزد و سبب بروز یک جرقه ذهنی میشود تا برای این قشر ماسکی تولید کند که بتواند قابلیت صحبت کردن (لب خوانی) را برای آنها فراهم سازد. این اقدام جهادی و ارزشمند برای اولین بار در کشور، از استان مرکزی و شهر اراک آغاز شده است.
امکان لب خوانی با استفاده از ماسک ویژه ناشنوایان
مدیر آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای ارمغان اراک اظهار داشت: این مرکز از سوم اسفند ۹۸ کاربری خود را تغییر داد و در زمینه تولید ماسک فعالیت خود را آغاز کرد تا اینکه روزی هنگام مراجعه تعدادی ناشنوا به آموزشگاه برای تهیه ماسک متوجه مشکل آنها شدم و فکر طراحی ماسک برای آنها پیشنهاد شد و کارشناسان بهداشت از تولید آن استقبال کردند.
فاطمه محرمخانی گفت: نوع ارتباط ناشنوایان با دیگران از طریق لب خوانی است و این ماسک را برای اولین بار به منظور استفاده آنها طراحی کردیم. این نوع ماسک از جنس طلق شفاف طراحی شده است که اجازه میدهد در صورت زدن ماسک، امکان مشاهده لبهای ناشنوایان به منظور لب خوانی فراهم باشد.
وی بیان کرد: این ماسکها در محیطی کاملاً بهداشتی برش زده و توسط دوزندگان متخصص دوخته و سپس کاملاً استریل میشود و در اختیار جامعه هدف یعنی انجمن ناشنوایان قرار میگیرد.
مدیر آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای ارمغان افزود: در حال حاضر یکصد عدد ماسک برای ناشنوایان آماده شده است. منابع مالی تأمین پارچهها از طریق هزینه شخصی و کمکهای مردمی بوده است و به تداوم کمکهای خیران در این حوزه نیازمندیم تا بتوانیم به میزان بیشتری ماسک ویژه ناشنوایان تولید کنیم.
تولید ماسک ناشنوایان در اراک اقدامی ارزشمند برای خدمت
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان مرکزی نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با شیوع #کرونا در استان مرکزی آموزشگاههای فنی و حرفه ای در بخش دولتی و غیر دولتی به میدان آمدند و در اقدام جهادی به تولید ماسک و البسه مور نیاز کادر درمان پرداختند.
سعید رضا شاه محمدی ادامه داد: روزانه ۵۰۰ تا یک هزار عدد انواع ماسک در ۲۷ آموزشگاه آزاد خیاطی فنی و حرفهای استان مرکزی تولید میشود.
وی با اشاره به تولید ماسک ویژه ناشنوایان در استان اظهار کرد: به تازگی آموزشگاهی در اراک در اقدامی ارزشمند و تحسین برانگیز برای نخستین بار در کشور به طراحی و تولید ماسک برای ناشنوایان اقدام کرده است.
مدیرکل فنی و حرفه ای استان مرکزی بیان کرد: ناشنوایان برای برقراری ارتباط با سایرین نیاز به لبخوانی دارند و ماسکهای معمولی باعث بروز مشکل برای آنان است که با طراحی و تولید این نوع ماسک بخشی از مشکلات این قشر از جامعه برای ارتباطگیری در شرایط کرونایی برطرف شده است.
شاه محمدی خاطر نشان کرد: امیدواریم این قبیل اقدامات جهادی در راستای مقابله با کرونا در جامعه تداوم پیدا کند و در راستای همدلی و خدمت به مردم، فعالیت دیگر مراکز فنی و حرفه ای را هم شاهد باشیم.
فعالیت ۳۶ مرکز آموزش فنی و حرفه ای در مرکزی برای تولید ماسک
رئیس مؤسسات کارآموزی آزاد اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان مرکزی اظهار داشت: با توجه به شیوع کرونا آموزشگاههای آزاد و دولتی به عرصه تولید ماسک و البسه بهداشتی ورود پیدا کردند.
وی ادامه داد: در بخش غیر دولتی در استان ۲۸ آموزشگاه فعال هستند و با همکاری ۲۴۶ نفر در زمینه تولید لباس ایزوله و ماسک بهداشتی فعالیت میکنند.
خاطره بیاتیان ادامه داد: تاکنون ۲۶۸ هزار و ۲۰۰ عدد ماسک و دو هزار و ۳۴۱ دست لباس ایزوله توسط کار آموزان فنی و حرفه ای استان در بخش غیر دولتی تولید شده است.
رئیس مؤسسات کارآموزی آزاد اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان مرکزی افزود: در بخش غیر دولتی یک آموزشگاه در استان به تولید ماسکهایی برای ناشنوایان پرداخته است تا بتوان مشکل این قشر را برای مکالمه با ماسک برطرف کرد.
بیاتیان اظهار کرد: در بخش دولتی نیز ۸ مرکز آموزش و فنی و حرفه ای استان با راه اندازی ۱۴ کارگاه فعال و با همکاری ۷۸ نفر در زمینه تولید ماسک فعالیت میکنند.
خدمت به مردم برای رهروان این راه تفاوتی ندارد، خواه انسان سالم باشد یا معلول. مهم مسئولیت پذیری انسانها در قبال یکدیگر است که این راه دشوار را هموارتر میکند، شرایطی که با همدلی و خدمت بایستی پشت سر گذاشته شود.
منبع: خبرگزاری مهر