ایده یک شرکت‌ دانش‌بنیان برای توسعه مشاغل خانگی

ایده یک شرکت‌ دانش‌بنیان برای توسعه مشاغل خانگی

16 آذر 1399

قزوین مدیرعامل یک شرکت‌ دانش‌بنیان با اشاره به اینکه این شرکت در اولین پروژه رسمی خود، سایت «کار آزاد ایرانیان» را در دستور کار قرار داده است، گفت: این سایت یک سامانه برای جمع‌آوری و تحلیل مشاغل خانگی است؛ یک کاربر می‌تواند حرفه‌ای که درآن مهارت دارد را در سایت ثبت کند.

سعید خورانی  اظهار کرد: نام این شرکت دانش بنیان «فناروی اطلاعات هوشمند افق ناب» است که از سال ۹۱ با نام وب‌پویان کاسپین آغاز به کار کرده ولی به صورت رسمی ثبت آن در سال‌ جاری انجام شد؛ در سال‌های قبل با مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین همکاری داشتیم ولی به‌صورت رسمی از سال ۹۹ شروع به کار کردیم.

وی گفت: سال ۹۹ تصمیم گرفتیم موضوع کاری خود را در زمینه‌ طراحی وب و اپلیکیشن موبایل و شبکه، گسترش داده و فعالیت رسمی داشته باشیم به همین دلیل شرکت را به نام «فناروی اطلاعات هوشمند افق، ناب» ثبت کردیم.

وی با اشاره به سابقه خود در کسب عناوین برتر در مسابقات رباتیک طی سال‌های ۲۰۱۱، ۲۰۱۶ و ۲۰۱۸، افزود: در حال حاضر هفت برنامه‌نویس و متخصص برنامه‌نویسی رباتیک و هوشمندسازی با ما در این شرکت همکاری دارند و اغلب همکاران ما در مسابقات کشوری دارای مقام هستند.

خورانی با اشاره به اینکه این شرکت در اولین پروژه خود سایت «کار آزاد ایرانیان» را در دستور کار قرار داده است، مطرح کرد: طرح اولیه «بازار کار آزاد ایرانیان» یک سال پیش کلید خورد و ایده‌های موجود مورد بررسی قرار گرفت، این سایت یک سامانه برای جمع‌آوری و تحلیل مشاغل خانگی است؛ یک کاربر می‌تواند حرفه‌ای که درآن مهارت دارد را در این سایت ثبت کند. شعار شرکت «فناروی اطلاعات هوشمند افق، ناب» هم جهش تولید بود تا در این عرصه تأثیرگذار باشد.

ثبت‌نام ۷۰۰ نفر در سایت «کار آزاد ایرانیان»

مدیرعامل شرکت فناروی اطلاعات هوشمند افق ناب تصریح کرد: این سامانه در حوزه مشاغل خانگی و آزاد فعالیت دارد، کار آزاد می‌تواند مانند مشاغل خدماتی خارج از خانه باشد، افرادی که کار خدماتی می‌کنند می‌توانند به‌صورت رایگان در سامانه معرفی شوند. تا به امروز بیش از ۷۰۰ نفر شغل خود را در سایت درج کرده‌اند.

وی عنوان کرد: به این سامانه می‌توانیم به‌عنوان یک منبع برای دسترسی به همه صنایع و هنرها نگاه کنیم. خیلی از افراد هستند که بوتیک‌های خانگی دارند که می‌توان آن‌ها را توسط این سامانه معرفی کرد، همچنین افرادی که در زمینه‌های مختلف تدریس دارند می‌توانند عضو این سامانه شوند.

خورانی مطرح کرد: ما می‌توانیم افراد توانمندی که عضو سایت ما هستند را به کارفرمایان معرفی کنیم و یک حلقه وصل باشیم، در حقیقت معرفی استادکار به کارفرما در دستور کار قرار دارد و در آینده نزدیک نیز این بخش به سایت افزوده خواهد شد. این آینده‌نگری وجود دارد که مشاغل خانگی رونق بیشتری بگیرند و قطعاً کار در خانه ارزش مالی پیدا خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین منوهای سایت، «بانوان سرپرست خانوار» است، دیگر نقطه کانونی ما معلولین سرپرستان خانوار هستند که می‌توانیم آن‌ها را معرفی کنیم که چه توانمندی دارند و چگونه می‌توان به آن‌ها دسترسی داشت.

مدیرعامل شرکت فناروی اطلاعات هوشمند افق ناب بیان کرد: در حال افزودن یک سرویس به سامانه خود با عنوان «فروشگاه» هستیم، این فروشگاه برای ما نیست بلکه متعلق به افرادی است که حساب کاربری آنان در سامانه ثبت شده است، اگر خودشان محصولی تولید کردند می‌توانند در این فروشگاه عرضه کنند.

وی گفت: راه‌اندازی فروشگاه حقیقی شاید برای همه مقدور نباشد ولی از این طریق می‌توان برای هرفرد یک ویترین کوچک داشته باشیم البته این امکان به‌زودی مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

خورانی متذکر شد: این سامانه قرار است برای تمامی استان‌ها جوابگو باشد و سعی کردیم بهترین زیرساخت فنی را برای آن لحاظ کنیم تا سرعت بالا باشد. مراحل ثبت کار و ثبت‌نام همزمان انجام و در قسمت درج رایگان مهارت در خصوص شغل توضیح جزئی ارائه می‌شود. زمینه کاری بیشتر هنرهای دستی و سنتی است به همین جهت شغل باید در سامانه تأیید شود.

مدیرعامل شرکت فناروی اطلاعات هوشمند افق ناب تصریح کرد: در سایت، بخش آموزش را در قسمت وبلاگ قرار داده و خبرهای مرتبط با حوزه کاری این سامانه را درج و از منابع رسمی استفاده می‌کنیم. این وبلاگ قرار است به بخش آموزش این سایت تبدیل شود که شامل آموزش هنرها و مشاغل خانگی است.

وی ادامه داد: اضافه کردن آموزش از طریق کاربران نیز ممکن خواهد بود، آن‌ها می‌توانند آموزش‌ها را به‌صورت رایگان در سایت قرار دهند و یا اینکه برای آموزش‌های ارائه شده هزینه دریافت کنند. شاید یک کار خاص هنری در دورترین نقاط کشور باشد و تنها در آن منطقه آموزش داده شود که ما می‌توانیم آموزش فرد را در این قسمت شاهد باشیم تا مهارت‌ها و تجربیات خود را منتقل کنند.

ضرورت حمایت مالی و معنوی از این ایده

خورانی مطرح کرد: همه زیرساخت‌ها فراهم است اما نیاز است از لحاظ اعتباری و معنوی مورد حمایت قرار گیریم، تا الان بدون هیچ حمایت خاصی این مسیر را طی کردیم و تنها حمایت از طریق مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی قزوین بوده است؛ به ما دفتری دادند تا کارکنان شرکت در یک مکان جمع شوند و کار را پیش ببریم.

مدیرعامل شرکت فناروی اطلاعات هوشمند افق ناب در خصوص هوشمندی این سایت توضیح داد: سامانه بازار کار ایرانیان هوشمند بوده و تمرکزش بر دسته‌بندی مشاغل است، در حقیقت دسته‌بندی سایت از طریق هوش مصنوعی انجام می‌شود و شامل پردازش تصویر و متن است. اگر کسی به اشتباه دسته شغلی خود را انتخاب کند چون سایت بر پایه هوش مصنوعی دسته‌بندی می‌کند شغل مورد نظر را با توجه به اطلاعات وارد شده در دسته اصلی خود قرار می‌دهد. همچنین امکان دسته‌بندی بر اساس تصاویر نیز در سایت وجود دارد و به‌واسطه هوش مصنوعی انجام می‌شود. پروفایل‌ها تا زمانی که تأیید نشوند قابل رویت نیستند و تأیید آن بیشتر از ۲ روز طول نخواهد کشید.

اپلیکیشن «بازار کار ایرانیان» نیز در دست طراحی است

وی افزود: مشاغل خانگی در جهش تولید تأثیر دارند و بخش بانوان سرپرست خانوار در دست تکمیل است و در نسخه‌های بعدی سامانه ویژگی‌های جدیدی به آن افزوده می‌شود. اپلیکیشن «بازار کار ایرانیان» نیز در دست طراحی است و قرار بود تا پایان آبان ماه به اتمام برسد ولی به دلیل کرونا به تأخیر افتاده است اما ظرف ۲ ماه آینده تکمیل خواهد شد. وب سایت طراحی شده نیز بر اساس ظاهر روی اغلب صفحه‌های نمایش از موبایل گرفته تا صفحات بزرگ به صورت کامل قابل رویت است.

خورانی با تأکید بر اینکه این طرح جای گسترش دارد، خاطرنشان کرد: در کشورمان استعدادها در مشاغل خانگی فراوان است و برای حمایت ضرورت دارد به این سو حرکت کنند، بنده به‌عنوان برنامه‌نویس کمکی که می‌توانستم به کشورم بکنم این بود که از طریق این سامانه مشاغل خانگی را معرفی کنم.

وی تصریح کرد: اگر از ما حمایت صورت گیرد می‌توانیم با وزارتخانه‌های مرتبط نیز همکاری داشته باشیم. این سامانه این قابلیت را دارد که با نظارت دانشگاه آزاد و مرکز رشد این دانشگاه با نهادهای مختلف همکاری کند چون هدف مشخص است.

مدیرعامل شرکت فناروی اطلاعات هوشمند افق ناب یادآور شد: یک طرح برای معرفی به سامانه طرح توسعه مشاغل خانگی آماده کردیم که به مدیر اجرایی طرح ساماندهی مشاغل خانگی ارائه خواهیم کرد، در حقیقت از طریق مراکز رشد به‌صورت رسمی به وزارتخانه اداره کار معرفی خواهیم شد تا بخشی از این فعالیت باشیم اما هنوز به خاطر مسائل مربوط به کرونا موفق به انجام نشده‌ایم.

وی بیان کرد: ما می‌توانیم به‌عنوان یک شتاب‌ده در طرح توسعه مشاغل خانگی با وزارت کار همکاری کنیم. سایت موجود حاصل یک سال تلاش است. به‌عنوان موسس این سامانه دیدگاهم این نیست که این سامانه شبیه به بازارچه شود تنها هدف ما معرفی مشاغل خانگی است.

خورانی  در پایان متذکر شد: ما افرادی که ثبت‌نام می‌کنند را تأیید می‌کنیم و غیر از سامانه خودمان به هیچ سامانه‌ای دسترسی نداریم، اگر نهادهای مرتبط در تأیید به ما کمک کنند مسلماً پالایش بهتری انجام خواهد شد.

 

منبع:  ایسنا

نظرات

تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.

درج نظر

ثبت نظر
عضویت در خـبـرنـامـه رعــد
لطفا ایمیل و شماره موبایل را وارد کرده و
دکمـه ثـبـت عـضـویـت را کلیـک نمایید.
کلیه حقوق وبسایت متعلق به موسسه رعد است