ایران از کشورهای پیشرو در غربالگری شنوایی است

ایران از کشورهای پیشرو در غربالگری شنوایی است

10 شهریور 1401

افروز صفاری فرد : طرح غربالگری شنوایی در کشور از سال ۱۳۸۴ آغاز شده و اجرای آن تاکنون بسیار مناسب بوده بطوریکه اجرای این طرح حتی در زمان کرونا نیز تحت تاثیر آن قرار نگرفت.

وی با بیان اینکه در اجرای این طرح سال گذشته به مرز ۹۲ درصد نوزادان متولد شده در کشور نیز رسید، اضافه کرد: سالانه بین سه تا سه هزار و ۴۰۰ کودک دارای اختلال شنوایی توسط سازمان بهزیستی شناسایی و برای انجام مداخلات درمانی ارجاع داده می‌شوند.  

معاون پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی کشور میزان موالید در سال گذشته را یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: در اجرای این طرح توانستیم از این تعداد حدود یک میلیون و ۱۵ هزار کودک را غربالگری کنیم که از این تعداد حدود سه هزار و ۱۰۰ کودک دارای اختلال شنوایی شناسایی شدند.

 

صفاری فرد با بیان اینکه در اجرای این طرح از سال ۱۳۸۴ تاکنون حدود ۱۳ میلیون کودک غربال شده‌اند، یادآور شد: در حال حاضر ۶۳۰ واحد غربالگری برای شنوایی سنجی در سراسر کشور وجود دارد که مشغول ارائه خدمت هستند.

وی همچنین از طرح پیشگیری از معلولیت های دوران سالمندی در کشور نیز خبر داد و اضافه کرد: با توجه به افزایش جمعیت سالمندان در کشور و برای ایجاد زندگی سالم برای آنها این طرح از سال ۱۳۹۶ در کشور آغاز شد که به دلیل کرونا متوقف شد ولی از پایالن سال ۱۴۰۰ مجددا آغاز شده است.

صفاری فرد با بیان اینکه این طرح در سال گذشته در ۱۵ استان کشور آغاز و امسال در همه استان‌ها در حال اجرا است، افزود: در اجرای این طرح تسهیلگران آموزش دیده‌ای از طریق کانون‌های بازنشستگان و محلات، به سالمندان فراخوان می‌دهند و موارد مربوطه را دریافت می‌کنند و پس از آن اطلاعات سالمندان را درباره بیماری‌هایی که منجر به معلولیت‌ آنها می‌شوند، افزایش می‌دهند که با توجه به وضعیت کنونی جمعیت کشور که رو به سمت سالمندی می‌رود، اقدام موثری است.

معاون پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی کشور همچنین به اجرای مشاوره ژنتیک در سازمان بهزیستی اشاره کرد و گفت: در این خصوص نیز دوره‌های آموزشی برگزار می‌شود که در این دوره‌ها، پزشکان آموزش‌های لازم را می‌بینند و زمانی که گواهی آموزش را دریافت کردند می‌توانند مجوز مراکز مشاوره ژنتیک ر اخذ کنند.  

صفاری‌فرد یادآور شد: در مراکز مشاوره ژنتیک، کسانی که ازدواج‌های فامیلی دارند، یا دارای فرزند معلول هستند و خانم‌های بارداری که بالای ۳۵ سال سن دارند و یا هر فردی بخواهد که از سلامت خود و جنین‌اش آگاه شود به این مراکز مراجعه می‌کنند.

وی ادامه داد: در این مراکز مشاوره قبل از ازدواج، قبل از بارداری و حین بارداری انجام می‌شود و با توجه به آزمایش‌ها و مشاوره‌هایی که ارائه می‌شود تصمیم گیری‌های لازم صورت می‌گیرد.

صفاری فرد تاکید کرد: این امر کمک شایانی در جلوگیری از به دنیا آمدن فرزند معلول می‌کند و همچنین خانواده‌هایی که ترس و وحشت از داشتن فرزند معلول دارند، خیالشان آسوده می‌شود.

به گزارش ایرنا، معاون پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی کشور به منظور بازدید و پایش مراکز غربالگری بینایی و شنوایی به مهاباد سفر کرده است.

 

منبع : ایرنا

نظرات

تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.

درج نظر

ثبت نظر
عضویت در خـبـرنـامـه رعــد
لطفا ایمیل و شماره موبایل را وارد کرده و
دکمـه ثـبـت عـضـویـت را کلیـک نمایید.
کلیه حقوق وبسایت متعلق به موسسه رعد است