رئیس کمیته پارالمپیک آسیا: ایران یکی از پیش‌روهای جنبش پارالمپیک در قاره کهن است

رئیس کمیته پارالمپیک آسیا: ایران یکی از پیش‌روهای جنبش پارالمپیک در قاره کهن است

8 خرداد 1402

 نشست خبری غفور کارگری رئیس کمیته ملی پارالمپیک و ماجد راشد رئیس کمیته پارالمپیک آسیا(APC) برگزار شد.

در آغاز این نشست راشد ماجد در تشریح مهم‌ترین مباحث مطرح شده در نشست اخیرش در ایران گفت: موارد زیادی در این نشست مطرح شد. این دومین سفر من به تهران است و غفور کارگری درب‌های همکاری زیادی را برای ما باز کرد. توافقات فعلا شفاهی است و به زودی تیم‌های متخصصی از ایران و کمیته پارالمپیک آسیا روی توافقات کار خواهند کرد تا رسمی شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا برنامه‌ای برای مشارکت بیشتر ایران در APC دارید، عنوان کرد: طی سفرم به ایران با موارد متعددی برخورد کردم. دستاوردهای ایران، ناشی از سال‌ها تلاش‌ خسروی‌وفاست که حالا توسط کارگری ادامه می‌یابد. شما ورزشکاران و داوران خوبی دارید که می‌توانند دستاوردهای خوبی در مسابقات پیش رو داشته باشند. ما به عنوان سفرای آسیا باید همواره نقش خود را ایفا کنیم. اگر منظور شما عضویت ایران در هیئت اجرایی آسیاست که همین حالا هم اعضایی از ایران داریم ولی به زودی خبرهای خوبی در این خصوص خواهید شنید.

راشد درخصوص تفاوت بازی‌های پاراآسیایی هانگژو با ادوار گذشته بازی‌ها، گفت: تیم APC موفق به کمک به توسعه ورزش در قاره آسیا شده تا ورزش پارالمپیک در آسیا به سطح مطلوبی برسد که مهم‌ترین رقابت‌ها از سال ۲۰۱۰ در چین آغاز شد. سپس در ۲۰۱۴ در کره، ۲۰۱۸ در بازی‌های پاراآسیایی جاکارتا و حالا بازی‌های پاراآسیایی چین را خواهیم داشت و در ادامه این بازی‌ها ۲۰۲۶ در ژاپن، ۲۰۳۰ در قطر و ۲۰۳۴ در عربستان برگزار خواهد شد.

او ادامه داد: تفاوت در هر دوره از بازی‌ها را شاهد هستیم که به پیشرفت ورزشکاران مربوط است. رکوردهای بیشتر طیف وسعی از ورزشکاران را برای شرکت در مسابقات افزایش می‌دهد. این درخت باروری است که ثمره آن را در هانگژو خواهیم دید. ما بازی‌ها پاراآسیایی جوانان را داریم که دوره بعدی آن با حضور ورزشکاران بیشتر در ارمنستان برگزار خواهد شد.

راشد ماجد درخصوص برگزاری بازی‌های زمستانی پاراآسیایی عنوان کرد: به فکر برگزاری نخستین دوره بازی‌های زمستانی هستیم. در این زمینه امروز مباحثی مطرح کردیم و شاید ایران بتواند پیشنهاد برگزاری اولین دوره را بدهد. در سفر اولم به ایران پیست اسکی دیزین را دیدم که شرایط فوق العاده‌ای داشت و باید مذاکرات را ادامه دهیم تا به توافق نهایی برسیم.

وی در واکنش به این سوال که آیا در این دوره از بازی‌های پاراآسیایی تعداد ورزشکاران نسبت به قبل افزایش خواهد داشت یا خیر؟ گفت: ورزشکاران تشنه شرکت در رویدادها هستند. می‌توانم به شما تضمین دهم که در هانگژو تعداد بیشتری از ورزشکاران را خواهید دید.

راشد درباره جایگاه کمیته پارالمپیک ایران در منطقه گفت: ایران یکی از پیش‌روهای جنبش پارالمپیک در آسیاست. پیشرفت زیادی از سوی ورزشکاران شما در آسیا و جهان رخ داده و همگی از دستاوردهای ورزش معلولان بوده است. همچنین کمیته پارالمپیک ایران با آکادمی و دپارتمان‌های خوبی که دارد می‌تواند به این موضوع کمک کند. در نهایت اینکه ایران یکی از بهترین‌ها در زمینه جنبش پارالمپیک در آسیا است.

رئیس کمیته پارالمپیک آسیا عنوان کرد: نقش هر کدام از کمیته‌ها در برنامه ما قید شده است. همه اعضا باید خودشان را ملزم به اجرای برنامه استراتژیک ما بدانند. چنانچه آنها خودشان را ملزم بدانند، به اهداف در این حوزه می‌رسیم و آنها باید نقش خود را ایفا کنند. ما باید از ورزشکاران معلول حمایت بیشتری کنیم تا جنبش پارالمپیک به اهداف خود برسد.

در ادامه این دیدار غفور کارگری در خصوص اهداف کمیته ملی پارالمپیک از برگزاری این نشست گفت: به صورت کلی با ۲ هدف هیئت اجرایی آسیا را دعوت کردیم تا جلسه خود را در ایران برگزار کنند. اولین هدف این است که برای کمک به دیگران آمادگی داریم و ظرفیت‌های خوبی برای کمک به معلولین آسیا برای توسعه ورزش در کشورمان وجود دارد. ۱۰ بخش در آکادمی داریم که به صورت علمی کارها را پیش می‌برند. این شرایط در یکسری از کشورهای آسیایی وجود ندارد و ما این این آمادگی را در اختیار سایر کشورها قرار خواهیم داد. با توجه به موقعیت کمیته پاراالمپیک آسیا و ظرفیت برخی کشورهای آسیایی، ما را به تبادل علمی و برنامه‌ریزی آموزشی در رشته‌هایی که نیازمند کمک هستند، مشتاق کرده است.

در ادامه کارگری با بیان این‌که سعی داریم از رشته شنا حمایت کنیم، گفت: بنای ما حمایت قوی از رشته شناست و در این زمینه می‌توانیم از ظرفیت‌های دیگر کشورها استفاده کنیم.

رئیس کمیته ملی پارالمپیک درخصوص برنامه‌های این کمیته در خصوص مشارکت بیشتر زنان ورزشکار و این‌که آیا این امکان وجود دارد که شاهد حضور تعداد بیشتری از بانوان ورزشکار در کاروان هانگ‌ژو باشیم، عنوان کرد: به دنبال آن هستیم که در بخش ورزش بانوان تحولی ایجاد کنیم. به همین دلیل از بالاترین مقام رسمی ورزش کشور خانم کاظمی‌پور دعوت کردم تا پست نایب رئیسی بانوان کمیته ملی پارالمپیک را تقبل کنند. توسعه ورزش حق بانوان ماست. ظرفیت ما برای کار بیشتر در خصوص ورزشکاران خانم بالا است. در این راستا روی بازی‌های هانگژو تمرکز کرده‌ایم و تعداد بانوان ما در هانگژو نسبت به دوره قبل ۱۶ نفر بیشتر است و تا امروز ۸۷ ورزشکار خانم داریم و احتمالا این تعداد بیشتر هم خواهد شد. این مسیر را توسعه خواهیم داد و در هانگژو بانوان ما در ۱۲ رشته حاضر خواهند شد.

کارگری در پاسخ به این سوال که کاروان ایران در هانگژو در چند رشته شرکت خواهد کرد گفت: اولویت ما از ابتدا حضور موفق در هانگژو بود. سیاست‌هایی را تعیین کردیم و بر اساس رشته‌ها ‌ورزشکاران را به اردوها دعوت کردیم.تا این لحظه در ۱۸ رشته در بازها حضور خواهیم داشت و فعلا ۲۱۸ ورزشکار در قالب رشته‌های انفرادی و تیمی، شرایط حضور را دارند. در والیبال نشسته، گلبال و بسکتبال با ویلچر در بخش زنان و مردان شرکت می‌کنیم. سیاست ما کیفی‌گرایی است و مبنای ما ایستادن بر سکو است. البته در هانگژو تعداد ورزشکاران ما بیشتر خواهد بود. اما برای برخی رشته‌ استثنا قائل شدیم. در بخش بانوان حدنصاب رکورد تا نفر چهارمی است. برای جانبازان و نابینایان مطلق نیز این شرایط را قائل شدیم.

وی افزود: برای رشته بوجیا نیز که شدیدترین شرایط معلولیت است، امتیازاتی را در نظر گرفتیم که این مسئله در حال بررسی است.

گارگری در خصوص تعداد ورزشکاران با معلولیت شدید در هانگژو گفت: برای ورزشکاران با معلولیت شدید امتیاز خاصی قائل شده‌ایم. برخی رشته‌ها در حال کسب سهمیه هستند ولی در دوومیدانی، بوچیا، شطرنج، گلبال و فوتبال نابینایان، هر ورزشکاری که حداقل‌های فنی و تخصصی را داشته باشد به هانگژو اعزام خواهد شد. برآورد اولیه ما در این بخش اعزام حدود ۳۰ ورزشکار است و احتمال افزایش آن وجود دارد.

 

منبع : ایرنا

نظرات

تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.

درج نظر

ثبت نظر
عضویت در خـبـرنـامـه رعــد
لطفا ایمیل و شماره موبایل را وارد کرده و
دکمـه ثـبـت عـضـویـت را کلیـک نمایید.
کلیه حقوق وبسایت متعلق به موسسه رعد است