حمایت از معلولان با ایجاد فرصت‌های شغلی برای آنها

حمایت از معلولان با ایجاد فرصت‌های شغلی برای آنها

11 تیر 1402

درحالیکه معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده است که با جذب صد درصدی منابع اشتغال‌زایی و حمایت از ایجاد بیش از ۸۰ هزار فرصت شغلی ـ که بیش از ۶۰ درصد آن ویژه معلولین بوده است ـ ‏تحول عظیمی در سال گذشته رقم خورده است، رئیس سازمان بهزیستی کشور می‌گوید: باید یک سازمان رزمی اشتغال ایجاد شود تا به صورتی سازمان‌یافته نسبت به اعطای تسهیلات اشتغال اقدام کنیم و نظام شغلی تحقق یابد.

 محمود کریمی بیرانوند- معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با انتشار توییتی در مورد اقدامات سازمان بهزیستی در جهت تحقق اشتغال پایدار نوشت:‏ «سازمان بهزیستی کل کشور در جهت تحقق اشتغال‌های پایدار اقدامات مهمی را در دستور کار قرار داده است. فقط در بخشی از این اقدامات، با جذب صد درصدی منابع اشتغال‌زایی و حمایت از ایجاد بیش از ۸۰ هزار فرصت شغلی که بیش از ۶۰ درصد آن ویژه معلولان بوده است ‏تحول عظیمی را در سال گذشته رقم زده است.»

وی گفت: «امیدواریم با هدف‌گذاری حمایت از ۱۰۰ هزار فرصت شغلی جدید و پایدار، ایجاد کاریابی‌های تخصصی ویژه اقشار خاص، افزایش سرمایه صندوق ضمانت به حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان وتسهیل صدور مجوزها شاهد توانمندسازی و رضایت بیشتر اقشار خاص در فضای کسب‌وکارها باشیم.»

چند روز گذشته اولین نشست شورای ظرفیت‌سازی اجتماعی با محوریت اشتغال افراد دارای معلولیت و مددجویان تحت پوشش نیز در حالی با حضور معاون اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس و معاونین سازمان بهزیستی کشور برگزار شد که «علی‌محمد قادری» معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در این جلسه گفت: در کنار رزمایش اشتغال، راهبری و آماده‌سازی شغلی یکی از موضوعات بسیار مهم است. اختصاصی‌شدن شغل به‌ویژه برای افراد دارای معلولیت از اهم مواردی است که باید به آن پرداخته شود.

وی با تأکید بر کلاس‌های مهارت، داشتن الگو، پیگیری و دنباله‌روی حرفه‌ای در اشتغال، گفت: اگر اعتبارات مورد نیاز تا سه ماه دیگر عملیاتی شود، ظرفیت جدیدی در حوزه اشتغال ایجاد خواهد شد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به این‌که خدمات سازمان‌یافته باید وجود داشته باشد، گفت: باید یک سازمان رزمی اشتغال ایجاد شود تا به صورتی سازمان‌یافته نسبت به اعطای تسهیلات اشتغال اقدام کنیم و نظام شغلی تحقق یابد.

قادری با اشاره به تأثیر مثبت برنامه‌های تلویزیونی حوزه کارآفرینی گفت: ویژگی برنامه‌های اشتغال‌محور، امیدآفرینی برای خانواده‌ها و افراد دارای معلولیت است که جا دارد کارآفرینان جامعه هدف سازمان بهزیستی در این برنامه‌ها حضور پیدا کنند.

وی با اشاره به سامانه مهارت افراد دارای معلولیت، گفت: در صورتی که با همکاری سازمان فنی‌وحرفه‌ای، زیرساخت و سامانه لازم را در این خصوص داشته باشیم، امیدواری وجود دارد که نسبت به مهارت‌آموزی معلولین و همچنین ۲۰۰ هزار فرزند سازمان و فرزندان زنان سرپرست خانوار، اقدام کنیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: برخی مشاغل و کارخانه‌ها در کشور وجود دارند که نیمه‌فعال هستند و با توجه به این‌که شعار این دولت، فعال‌سازی مراکز است، می‌توان سهمیه‌ای برای بهزیستی هم قائل شد تا از محل منابع نسبت به فعال‌سازی این مراکز تولیدی اقدام شود و بدین ترتیب می‌توان از افراد دارای معلولیت در این کارخانه‌ها به‌عنوان نیروی کار استفاده کرد. علاقه داریم رصدخانه اشتغال را ایجاد کنیم تا طرح‌های پیشران و طرح‌های اثرگذار کشور را برای مجموعه و مشاغل خانگی و روستایی شناسایی کند.

سید ابراهیم رئیسی- رئیس جمهوری نیز سال گذشته همزمان با روز جهانی افراد دارای معلولیت با تاکید بر اینکه ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب افراد دارای معلولیت علاوه بر شغل برای این افراد یک آرامش اجتماعی به همراه می‌آورد که مایه نشاط اجتماعی و ارتقای مشارکت عمومی آنها نیز می‌شود، گفت: این موضوع باید به طور جدی به خصوص در دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی پیگیری شود.

 

منبع : ایسنا

نظرات

تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.

درج نظر

ثبت نظر
عضویت در خـبـرنـامـه رعــد
لطفا ایمیل و شماره موبایل را وارد کرده و
دکمـه ثـبـت عـضـویـت را کلیـک نمایید.
کلیه حقوق وبسایت متعلق به موسسه رعد است