صدیقه اکبری مدیر عامل مجتمع رعد:
مراسم گرامیداشت روز جهانی معلول به همت مؤسسه خیریه امداد دارویی ودرمانی مدد شب گذشته در موزه امام علی(ع) با حضور مسؤولان انجمنها و مؤسسات فعال در حوزه معلولان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد؛ در این مراسم ابتدا مهندس سید علیرضا قهاری مدير عامل مؤسسه خيريه مدد با تبریک فرا رسیدن روز جهانی معلول گفت: برای رسیدن به شهری مناسبسازی شده باید با همکاری تمام تشکلهای مرتبط تلاش هماهنگی صورت پذیرد و در این مسیر از توان دستگاههای اجرایی مسؤول درست استفاده شود، امروز که گروههای آسیبپذیر امکان حضور اجتماعی محدودی دارند این نشانه معلولیت شهرماست.
در ادامه این مراسم مدیر عامل مؤسسه مدد ضمن دعوت از صدیقه اکبری مدیر عامل مجتمع رعد برای ایراد سخنرانی یادآوری کرد، مجتمع رعد سال گذشته مقام اول مؤسسات فعال در حوزه معلولان را از جشنواره دو سالانه معلولان دریافت کرده است.
مدیر عامل مجتمع رعد با اشاره به مشکلاتی که 30 سال پیش در آغاز تأسیس، مجتمع رعد با آن مواجه بود، افزود: مهمترین مشکلی که میتوان از آن یاد کرد موضوع دسترسی آسان و ممکن، ارایه خدمات برای مخاطبان و جامعه هدف بود و جای تأسف دارد که هنوز هم ساختمان این مجتمع یکی از معدود ساختمانها با استانداردهای دسترسپذیری شهر ما برای معلولان است.
وی در ادامه افزود: یکی از دلایلی که توانیابان میتوانند به راحتی از امکانات و خدماتِ توانبخشی حرفهای و آموزشهای فنی ما استفاده کنند، دسترسی راحت مراجعان به تمام نقاط و امکانات مناسبسازی شده ساختمانِ مجتمع رعد است، بهراستی چرا چنین امکاناتی انگشت شمارند؟ آن هم در شهری که به سرعت در حال پیشرفت است؟ چرا در شهر ما تردد توانیابان نادیده گرفته شده است؟
صدیقه اکبری با قدرانی از اقدامات سالهای اخیر شهرداری تهران، افزود: تأسیس کانون معلولان در مناطق 22 گانهی شهرداری حلقه پیوند شهرداری با افراد دارای معلولیت و انجمنها و تشکلهای مردم نهاد است که در نهادمند ساختن حقوق معلولان گامهای مهمی برداشته اند.
وی خواستار توسعه خدمات ناوگان حمل و نقل معلولان و جانبازان شد و افزود: با دسترس پذیر کردن خدمات حمل و نقل عمومی، بسیاری از مسائل پیشروی معلولان برای ایاب و ذهاب برطرف میشود.
در ادامه محمد موسوی بنیانگذار کانون معلولان توانای شهرستان قزوین با اشاره به اینکه مسؤولان نباید برای مناسبسازی منتی بر افراد دارای معلولیت داشته باشند، افزود: ما میگوئیم « شهر ما وقتی زیباست که همه در آن حضور داشته باشند» و مناسبسازی برای همه افراد جامعه لازم است زیرا جوانان امروز سالمندان فردا هستند.
وی با بیان این نکته که موانع شهری بر محدودیت افراد دارای معلولیت میافزاید، گفت: ما باید تلاش کنیم تا با توسعهی حضور اجتماعی معلولان محدودیتهای آنها را کاهش دهیم و بهبود معماری شهری فقط یکی از حقوق معلولان است، باید برای تحقق سایر حقوق آنها مانند مطالبات فرهنگی، هنری، آموزشی و ... هم تلاش بیشتر بهعمل آوریم.
در بخشی از این مراسم محمود کاری مدیر عامل انجمن ندای معلولین ایران با یادآوری مشاهده تحولات شهری در سالهای اخیر، افزود: ما از سال 1357 تا امروز در حوزه معلولان فعالیت میکنیم که بر اساس تقدم تاریخی دومین تشکل فعال در این عرصه هستیم.
وی با تأکید بر گرامیداشت تلاش تمام کسانی که برای توانمندسازی و حضور اجتماعی معلولان فعالیت میکنند، افزود: ضرورت دارد، تشکلهای فعال در زمینه امور معلولان از هر کمکی که توسط مردم یا دستگاههای دولتی برای تحقق حقوق افراد دارای معلولیت صورت میپذیرد، استقبال کنند تا با کمک هم جامعه را برای حضور اجتماعی مؤثر افراد درای معلولیت آماده کنیم.
در ادادمه این مراسم مهندس بیژن علی آبادی و دکتر داریوش زمانی به ترتیب در جایگاه حضور یافتند و بر توجه به حقوق افراد دارای معلولیت تأکید کردند.
در قسمتی از این مراسم چند فیلم کوتاه که توسط NGOها از میزان پیشرفت مناسبسازی شهری تهیه شده بود، پخش شد.