شهنازی: عمده رشتهها در باکو مدالآور هستند/ دوست داشتیم فوتبال اعزام شود اما نخواستند
30 فروردین 1396
دبیرکل کمیته ملی المپیک گفت: عمده رشته های شرکت کننده در بازی های کشورهای اسلامی مدال آور هستند.
نشست خبری شاهرخ شهنازی سرپرست کاروان ایران در بازی های کشورهای اسلامی صیح امروز در محل کمیته ملی المپیک برگزار شد. دبیرکل کمیته ملی المپیک در ابتدای این نشست گفت: در اولین دوره بازی های کشورهای اسلامی که در عربستان بود با ۱۳۰ ورزشکار جایگاه چهارم را به دست آوردیم. دومین دوره با کارشکنی های برخی عناصر برگزاری آن در ایران منتفی شد. در دوره سوم هم با ۸۸ ورزشکار حضور داشتیم و مقام دوم را به دست آوردیم.
وی ادامه داد: برای این دوره نیز جلسات متعددی را با مسئولان وزارت ورزش داشتیم و در مورد موارد مختلف حرف زدیم و رشته ها را مشخص کردیم. عمده رشتههای اعزامی مدال آور خواهند بود. یکی دو رشته برای فرصت دادن جهت ارزیابی در بازیها شرکت میکنند.
شهنازی گفت: ایران در رشته های کشتی آزاد و فرنگی، زورخانه، جودو، دوومیدانی نابنایان، بوکس، والیبال، ژیمناستیک، کاراته، تیراندازی، وزنهبرداری، ووشو، جودو، شنا، شیرجه و واترپلو، دوومیدانی، تکواندو و پینگپنگ در این دوره از رقابتهای کشورهای اسلامی نماینده دارد.
میزبان به دلیل اینکه هماهنگی که نتوانستند انجام دهند، کشتی پهلوانی را حذف کردند.
او ادامه داد: سه هواپیمای آذری ماهان و آتا ما را همراهی می کنند و مشکلی از این بابت نداریم. کاروان حداکثر ۲۸۰ نفر خواهد بود. ۳۱ ورزشکار خانم و ۱۳۰ ورزشکار مرد داریم.
شهنازی در مورد حضور رشته ها در رژه گفت: باید دید برنامه به چه صورت است. تیم هایی که مسابقه دارند، نمی توانند در رژه باشند مانند والیبال و تیراندازی. محدودیت آنچنانی در مورد رژه نخواهیم داشت و تلاش می کنیم تیم منظمی خواهیم داشت. لباس رژه هم همان گرم کنی است که متعلق به رژه است و برای المپیک تهیه شد.
او در مورد انتخاب پرچمدار گفت: این بازی ها فرصتی است که حجاب بانوان نماد باشد. یکی دو گزینه داریم که در جلسه هیات اجرایی تعیین می کنیم و در جلسه ستاد عالی بازی ها نهایی خواهیم کرد.
او از برگزاری نشست با سرپرستان خبرداد و گفت: هفته آینده جلساتی را با سرپرستان خواهیم داشت و موارد لازم را عنوان خواهیم کرد.
شهنازی با اشاره به این که کاروان زمان انتخابات ریاست جمهوری در بازی ها است، تصریح کرد: تبلیعات نداریم اما با سفارت هماهنگ شده صندوق های سیار برای اخذ رای آورده شود. مراسمی هم برای نیمه شعبان در انجا خواهیم داشت.
دبیرکل کمیته ملی المپیک در مورد میزبانی آذربایجان گفت: آذربایجان به دلیل میزبانی کردن بازی های اروپایی تجربه زیادی دارد. امکانات را فراهم کرده اما ما باید برای هر نفر ۵۰ دلار بپردازیم.
او در مورد پرداخت پاداش نیز گفت: هنوز برای پرداخت پاداش ها مصوبه ای نداشتیم چرا که مشکلات مالی زیادی داریم .
شهنازی سپس پاسخگوی سوالات خبرنگاران بود.
-شما عنوان کردید به دلیل نبود هماهنگی بین مسئولان بازی ها و اتحادیه جهانی کشتی، کشتی پهلوانی حذف شد اما به نظر می رسد اختلافات داخلی سبب این موضوع شد؟
وقتی در جلسه سرپرستان بودم ابهامات در مورد این رشته بود. این رشته در آسیا خیلی سازمان یافته نیست. مشکلی که وجود دارد این رشته در کمیته ملی المپیک بعضی کشورها هنوز ثبت نکرده اند. برگزار کننده برنامه که دارد بر اساس اعلام کمیته ملی المپیک رشته ها را در نظر می گیرند اما خیلی از کمیته ملی المپیک رشته ها در جریان نبودند.
او ادامه داد: هر فرد باید در ۵ وزن شرکت می کرد تا امتیاز می گرفت. و این مقررات مشکل ساز شد و کشورها شرکت نکردند. البته اصلا تصوری بر حذف نداشتیم اما آذربایجان به خواسته اش رسید و بیشتر میخواهد باستانی را توسعه دهد.
-چرا والیبال بانوان و هندبال در بازی ها شرکت نکردند؟
کمیته ملی المپیک تصمیم گیرنده نیست و هر فدراسیون خودش باید درخواست حضورش را مطرح کند و بعد در ستاد بررسی می کنیم. ما دوست داشتیم فوتبال اعزام شود اما خودشان نخواستند.هندبال هم شرایط خوبی نداشت وقتی هم رحیمی امد , دیگر فرصتی نداشتیم.
-بعضی از تیم ها مانند کشتی و وزنه برداری با تیم دوم به بازی ها می روند. در این مورد صحبتی با فدراسیون ها داشته اید؟
کشتی نفرات خوبی می فرستد. والیبال تیم خود را هم نیاورد باز هم از رقابتها عقب نمی ماند. با این حال به فدراسیون ها تاکید کرده ایم برای کسب بهترین نتیجه را بگیریم . در کل نگرانی بابت وزنه برداری و کشتی نداریم.
- پیش بینی برای جایگاه ایران در بازی ها داشته اید؟
آذربایجان به شدت به دنبال این است اول شود. هدف گذاری ما هم باید به گونه ای باشد که بتوانیم عنوان دوره قبل. که مقام دوم بود را حفظ کنیم.
- برای بازی های کشورهای اسلامی از بودجه سال ۹۶ استفاده می کنید یا ۹۵؟
بازی ها در سال ۹۶ برگزار می شود بنابراین ما از بودجه سال ۹۶هزینه می کنیم و باید به حساب امسال بگذاریم.
-تعامل با وزارت ورزش با حضور سلطانی فر به چه صورت است؟
در گذشته تفاوت دیدگاه ها بیشتر بود و الان تطابق بیشتر است. دو طرف علاقه مند هستند تعامل داشته باشند و این نکته مهمی است. سلطانی فر فضا را برای بحث کارشناسی و تصمیم گیری ها باز می گذارد از این رو راحت به تعامل می رسیم. ادم هایی که با منطق حرف می زنند دیگر دعوا نمی کنند.
-فکر می کنید بازی ها دوره بعد هم برگزار شود؟
از ابتدای برگزاری بازی ها تزلزل در ادامه برگزاری آن حس می شد. فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی خیلی تلاش می کند به حیات و بقا خودش ادامه دهد.
تعداد کشورهای عضو کم است بنابراین بحث بودجه و امکانات یکی از چالش ها است . عربستان هم دنبال کارشکنی هست اما فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی دنبال حفظ بازی ها است.
شهنازی برنامه اعزام کاروان را علام کرد که به شرح زیر است:
تیم سرپرستی ۱۵ اردیبهشت عازم بازی ها می شود.
گروه های پروازی خواهیم داشت که ابتدا والیبال ۱۸ اردیبهشت اعزام می شود.
ژیمناستیک بوکس و تنیس ۱۹ اردیبهشت
شنا و واترپلو و کاراته و جودو و جودو نابیانایان. تیراندازی و وزنه برداری ۲۰ اردیبهشت
تکواندو . دوومیدانی و دوومیدانی معلولان ۲۳ اردیبهشت
تنیس روی میز. کشتی آزاد و فرنگی ۲۵ اردیبهشت
زورخانه و وشوو ۲۷ اردیبهشت
منبع : ایسنا