سیمای معلولیت در سینما تالیف پریسا افتخار به چاپ رسید.

سیمای معلولیت در سینما تالیف پریسا افتخار به چاپ رسید.

16 مرداد 1397
سیمای معلولیت در سینما تالیف پریسا افتخار با مقدمه‌ای از محمد سلطانی‌فر معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از سوی انتشارات سیمای شرق به چاپ رسید.
⁣به گفته «دکتر پریسا افتخار»، تجربه شخصی وی پس از سانحه تصادف و معلولیت متعاقبِ آن، دلیلی شد تا چراغ سؤال‌های مرتبط با چیستی زندگی در ذهن او روشن شود و به نوشتن کتاب «سیمای معلولیت در سینما» بینجامد.
این کتاب با وارد کردن مبحث رسانه و به‌ویژه سینما سعی دارد در شیوه بازنمایی افراد معلول و تغییر کیفیت زندگی  آن‌ها موثر واقع شود. 
نکته دیگری که در این کتاب به آن پرداخته شده است، قابل‌تامل بودن نحوه تعامل رسانه‌ها با افراد معلول و معلولیت است که ابتدا با تعریف مفاهیم مرتبط با این حوزه، ابهام و پیچیدگی را از آن دور می‌کند. مطابق با آنچه در کتاب «سیمای معلولیت در سینما» ذکر شده است؛  
«افراد دارای معلولیت یک گروه اجتماعی محسوب می‌شوند که از منظر جامعه‌شناختی صرفاً یک کمیّت نیستند تا به‌عنوان عدد و رقم در آمارگیری‌ها و سرشماری‌ها لحاظ شوند. 
این افراد نیز درون یک کل از جامعه زندگی می‌کنند و مانند تمام گروه‌های دیگر که ابعاد فیزیکی و روانی مختلفی دارند، دارای حق و حقوق خاص خود هستند.»
پریسا افتخار تلاش کرده است ابتدا به تاریخچه معلولیت، الگوهای معلولیت، سینمای معلولیت و نگرش‌های تاریخی و تعاریف مرتبط با آن بپردازد تا ابهامات، کژی‌ها و نادرستی‌های احتمالی در ذهن مخاطب از بین برود و ادامه مسیر با شناختی نسبتاً صحیح‌تر پیموده شود.
در گام بعدی، هدف از نگارش و چاپ این کتاب، این بوده که با عرضه چهارچوبی برای سنجش نحوه بازنمایی معلولیت، ابزاری در اختیار فیلم‌سازان، کارگردانان، دست‌اندرکاران، عوامل و پژوهشگران حوزه رسانه، به‌ویژه سینما و تلوزیون قرار گیرد تا از طریق آن بتوانند هرگونه اثر سینمایی یا تلویزیونی را از نظرِ نوع و نحوه بازنمایی معلولیت ارزیابی کنند. 
از نتایج برجسته این مطالعه، ارائه ابزار تحلیل محتوا است که می‌تواند به عنوان ابزاری جامع برای تحلیل انواع آثار رسانه‌ای مرتبط با حوزه معلولیت استفاده شود البته بر مبنای این‌که اثر رسانه‌ای بر اساس چه نوع الگویی از معلولیت ساخته و بازنمایی شده است.
در این تحقیق چهار فیلم سینمایی به‌عنوان نمونه و کار عملی به نام‌های میم مثل مادر، این‌جا بدون من، موسیقی درون و رقص در آب بررسی شده‌اند.
دکتر پریسا افتخار در سال 97 موفق به کسب دکترای خود در رشته مدیریت برنامه‌ریزی فرهنگی از دانشگاه علوم و تحقیقات تهران شده است.
موضوع رساله ایشان، ارائه الگوی توسعه اخلاقی بر مبنای نظام انگیزشی عمل بوده و مطالعات ایشان در حال حاضر پیرامون مباحث مرتبط با حوزه اخلاق به عنوان هسته اصلی فرهنگ می‌باشد.
وی، سابقه درخشانی در فعالیت‌های سازمان‌های مردم نهاد حوزه افراد دارای معلولیت دارد که می‌توان به همکاری با واحد آموزش مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد و عضویت در هیات امنا انجمن باور اشاره کرد.
کتاب «سیمای معلولیت در سینما» در  ۱۴۰ صفحه و با قیمت ۱۵ هزار تومان از سوی انتشارات سیمای شرق، ناشر تخصصی کتاب‌های حوزه رسانه، ارتباطات و روابط‌عمومی به چاپ رسیده است.
 
 
علاقمندان می‌توانند برای تهیه این کتاب با شماره تلفن88356076 و 88366436 تماس حاصل کنند.
⁣simayeshargh⁣@

نظرات

تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.

درج نظر

ثبت نظر
عضویت در خـبـرنـامـه رعــد
لطفا ایمیل و شماره موبایل را وارد کرده و
دکمـه ثـبـت عـضـویـت را کلیـک نمایید.
کلیه حقوق وبسایت متعلق به موسسه رعد است