مجتمع رعد در نخستین همایش نکوداشت مؤسسات مردم نهاد و نیکوکاری ایران تجلیل شد
26 تیر 1402
به همت شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه، نخستین همایش نکوداشت مؤسسات مردم نهاد و نیکوکاری ایران در محل ساختمان اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران با حضور اعضا شبکه، کنشگران عرصههای اجتماعی و فعالان اقتصادی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد؛ علیرضا آتشک مدیرعامل شبکه ملی مؤسسات مردم نهاد در آغاز این همایش ضمن خیر مقدم و خوشامدگویی خدمت حضار، گفت: با وجود آنکه به تازگی این مسؤولیت را برعهده گرفتهام اما کار در شبکه را با یک خط مشی ساده اما با اهمیت به اتفاق همکاران هیأت مدیره آغاز کردیم و آن اینکه شبکه ملی باید خانهای امنی برای سازمانهای مردم نهاد و همچنین مشاوری امین برای حکومت و فعلان اقتصادی تبدیل شود.
در ادامه فیروزه صابر مدیرعامل اسبق شبکه سمنها با اشاره به تاریخچه تشکیل این شبکه، افزود: هسته اولیه تشکیل شبکه در همایشی که توسط جامعه ابرار در همین مکان 10 سال پیش برای اشتغال، توانمندسازی و همافزایی جامعه هدف و مؤسسات خیریه برگزار شد،کلید خورد. سپس در ادامه طی 3 سال 8 مؤسسه در جلسات مستمر هفتگی مطالعات اولیه را روی ساختار، اهداف و وظایف شبکه انجام دادند که پس از گذشت 2 سال 8 مؤسسه دیگر به این تعداد اضافه شدند و بعد 3 سال مجوز فعالیت شبکه از وزارت کشور اخذ شد.
سپس دکتر محمود اولیایی نایبرئیس هیأت مدیره شبکه با اشاره به زمان اندکی که برای ایدهپردازی و برگزاری همایش نکوداشت مؤسسات مردم نهاد وجود داشت، افزود: با وجود این محدودیت همواره از حمایت کامل رئیس و نایبرئیس اتاق بازرگانی بهرهمند بودیم و در این مدت که این ایده مطرح شد، دکتر سلاح ورزی و دکتر باقری از این پیشنهاد تمام و کمال دفاع کردند و برای اجرایی شدن این رویداد از هیچ حمایتی دریغ نکردند.
وی در ادامه افزود: زمان کوتاهی که تا برگزاری همایش در اختیار داشتیم، انتخاب روشی علمی و تجربه شده برای تعیین مؤسسات منتخب نخستین دوره همایش را غیر ممکن کرده بود، بنابراین برای سال اول مقرر شد، سابقه فعالیت و تاریخ ثبت رسمی مؤسسات ملاک انتخاب "مؤسسه پیشکسوت" قرار بگیرد و در سال آینده "اثربخشی و ازریابی نتایج" مؤسسات را مورد بررسی قرار دهیم.
در بخش دیگری از این مراسم دکتر حسین سلاح ورزی رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به سوابق فعالیتهای خیرخواهانه و نیکوکارانه کشور از گذشتههای دور تا امروز، اشکالات آن را نبود یک شبکه منظم و منسجم از مؤسسات خیریه برای حمایت از فعالیتهای خیرخواهانه و نیز وجود یک برنامه مدون و کارآمد که مورد توافق اعضا برای اثرگذاری اقدامات مؤسسات باشد، عنوان کرد و افزود: سؤال مهمی که مطرح میشود، اینکه با وجود فعالیتها و اقدامات گستردهای که توسط مؤسسات در این سالها انجام شدهاست، چرا اثربخشی و اثرگذاری قابل ملاحظهای مشاهده نمیشود.
پاسخ به این سؤال میتواند توسط شبکه ملی مؤسسات مردم نهاد با مشارکت اعضا تهیه شود تا نسبت به تدوین برنامهای جامع اقدام کنند.